Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.10.2012.
18:22
B92, Večernje novosti A

Vuković: Smena generacije posle SP

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković najavio je smenu generacije posle Svetskog prvenstva 2013. godine u Španiji.

Naredne godine počinju personalne promene u rukometnoj reprezentaciji Srbije

Aktuelni vicešampioni Evrope u nedelju su se okupili na početku priprema za Evropsko prvenstvo 2014, a potom ih tokom zime očekuje planetarni šampionat.

"Svetsko prvenstvo je poslednje takmičenje u narednom periodu na kojem smemo da se opteretimo rezultatom. Posle sledi smena generacija“, rekao je Vuković za "Večernje novosti“.

"Prvi put imamo korektnu grupu, šteta što je baš sad došlo do promene sistema takmičenja, pa se igra osmina finala. Više bi nam odgovaralo da se prenose bodovi, jer ih očekujemo u duelima sa Slovenijom, Poljskom, Belorusijom, Saudijskom Arabijom i Južnom Korejom. Opet, žreb je dosta dobar, s prve pozicije u grupi možemo na Alžir i Rusiju do polufinala“, dodao je Vuković.

Posle poraza od Danske u finalu Evropskog prvenstva u Srbiji, naš tim je sa velikim očekivanjima otišao na Olimpijske igre u Londonu, ali je tamo eliminisan u prvoj fazi. Na pitanje da li je razmišljao o ostavci, Vuković je rekao:

"Padala mi je na pamet, ali čestito sam radio svoj posao. Nacija voli da smenjuje, da traži glavu posle svakog poraza. Ne sumnjam da će tako biti i u slučaju neuspeha u Španiji. Nisam bio rad da se dogovorimo na četiri godine. Imao sam atraktivnije finansijske ponude, ali mi je interesantnija bila zajednička strategija koju smo napravili sa Savezom, da se posle Svetskog prvenstva u Španiji pristupi neminovnom podmlađivanju tima. Očekujem pritiske, ali poštovaću ugovor. Kada se predsednik RSS kolebao da li da se opet kandiduje, rekao sam mu da sve probleme treba da shvatimo kao novi izazov“.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Danskoj 2014. godine, a na startu naš tim igra protiv Rusije u Nišu i Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

"Sa dve pobede na startu jednom smo nogom na Evropskom prvenstvo i možemo početi podmlađivanje tima već posle Španije. Na proleće nas očekuje dvomeč sa autsajderom Austrijom, a na leto Mediteranske igre. Idealan period da gurnemo neke nove igrače. Ali, prvo treba dobiti Ruse koji imaju više registrovanih rukometaša nego mi stanovnika. Bosanci su, takođe, vrlo ozbiljna reprezentacija po imenima. Imamo bolji rejting, ali videćemo kako ćemo se snaći u punoj Skenderiji“, rekao je Vuković.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online