Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 08.10.2012.
21:24
B92, Večernje novosti A

Huligani izbacuju Partizan iz LŠ?

Navijači, tačnije huligani ponovo bi mogli da koštaju Partizan takmičenja u Evropi, pošto EHF razmatra mogućnost izbacivanja srpskog prvaka iz Lige šampiona.

Ludilo u Čairu

Dve suprotstavljene huliganske grupe među pristalicama Partizana, "Zabranjeni" i "Grobari" izazvali su tuču u niškom "Čairu" tokom gostovanja nemačkog Flensburga.

Novi, deseti uzastopni poraz "crno-belih" u Ligi šampiona je ostao u senci novog divljanja na tribinama, koje klubovi, a očigledno je ni država više ne mogu da kontrolišu.

"Kazne su od 100.000 evra do pet godine zabrane nastupa u Evropi", očajnim glasom rekao je direktora Partizana Aleksandar Blagojević, koji u razgovoru za "Novosti" nije krio da se pribojava najgoreg.

Evropska kuća rukometa nema milosti u ovakvim situacijama, pa u Humskoj 1 očekuju žestoke sankcije za dva-tri dana.

"Čekamo da delegat Džordž Bebekos, koji je pogođen cipelom i rolnama papira u glavu, sastavi izveštaj, da se prikupe dopunske izjave i dokazi. On je moj veliki prijatelj, znamo se još iz Atine. Pričali smo preksinoć do kasno, pokušali smo da ublažimo situaciju, ali prenos je išao na Areni i Eurosportu, cela Evropa je videla šta se desilo. Zvali smo poznanike iz EHF, pravdali se, ne znamo više šta da radimo, gde da igramo", rekao je očajni Blagojević, dan posle poraza od Flensburga sa 37:31.

Rigorozni EHF još nije bio suočen sa ovakvom vrstom problema, pošto su se sukobile dve navijačke grupe istog tima, "Zabranjeni" i "Grobari".

"Zbog nas će novi pravilnik izmisliti. Celu noć sam gledao knjige, pročešljali smo sve tačke i tako nešto ne postoji. Ne možemo da se setimo nekog sličnog primera, pa da uporedimo kazne, da barem naslutimo šta nas očekuje", u neverici je Blagojević.


Klub je u nezavidnom položaju, jer već u subotu stiže Ademar Leon.

"Meč trećeg kola sa Špancima će se 99 odsto igrati u Nišu, jer posle odluke EHF o kazni imamo pravo na žalbu, pa će se sve to odužiti".

Gostujućim igračima nije bilo jasno šta se dešava na tribinama. Za svaki slučaj, čim je tuča izbila, pohitali su ka svlačionici. Nisu imali predstavu ko je kome meta.

"Pitali su me da li je neka grupa navijača uzvikivala "Flensburg, Flensburg", pa je zato došlo do sukoba. Odmahnuo sam rukom, šta sam mogao da im kažem? Kako da im objasnim da se naši navijači međusobno tuku?".

Pojedinci koji sebe nazivaju navijačima ponovo su ugrozili budućnost srpskog sporta, ovaj put jednog od najperspektivnijih klubova iz "crno-bele" porodice, koji se trudi da poravi očajno stanje srpskog klupskog rukometa.

"Kao da neko želi da nam naudi. Svaka rolna papira na terenu će nas koštati 500 evra, a bačeno ih je mnogo, iako smo preklinjali da se to obustavi. Meč je kasnio zbog tuče. Da li se tako voli svoj tim? Da li je to hvala svim ljudima, slobodno mogu reči volonterima u klubu koji izgaraju pred svaki meč kako bi organizacija bila na nivou? Nas dvadesetak se trudimo da sve bude pod konac. Podelili smo besplatne karte, omogućili uslove novinarima, učinili smo sve da pošaljemo pravu sliku u svet.

Spektakl je pao u vodu i pre nego što su igrači istrčali na teren", duboko je razočaran Blagojević.

"Crno-beli" rade sve što je u njihovoj moći da skinu ljagu sa imena kluba, ali pitanje je da li će išta od toga sada vredeti. Ako se EHF smiluje nad Partizanom i dozvoli mu da nastavi takmičenje u Ligi šampiona uz prisustvo publike, 'crno-beli' će opet biti u strahu od novih incidenata.

"To više nije stvar obezbeđenja, policije, angažovanja redara. Ni država ne može da reši probleme huligana, kamoli uprava kluba koja jedva sastavlja kraj s krajem, a sada će da plaća kazne", rekao je Blagojević.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.10.2012. 10:55
"Grobari" će, po svemu sudeći, da sahrane svoj klub na evropskoj rukometnoj sceni i time u potpunosti opravdaju nadimak koji nose !
Utorak 09.10.2012. 15:54
Eto šta sami sebi radimo, a uvek nam je neko drugi kriv!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online