Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 13.02.2017.
17:24
Vestionline, blic.rs A

Napadnuti "grobari" otkrivaju kroz kakav su pakao prošli u Zagrebu

Košarkaši Partizana imali su podršku nekoliko desetina navijača u Zagrebu na meču ABA lige protiv Cedevite. Tokom susreta, koji je domaćin rešio u svoju korist 79:67, sve je proteklo u fer atmosferi, ali je pakao nastao po završetku meča, kada su huligani Dinama "Bed blu bojsi" napali pristalice crno-belih.

abaliga.com/kk Partizan NIS
Foto: Ilustracija

- Stalno putujemo na utakmice Partizana, nebitno gde igra, a ovako nešto nismo doživeli. Bili smo na glavnoj tribini, među običnom publikom i nismo se ničim isticali, niti smo provocirali bilo koga. Međutim, verovatno su nas prepoznali po govoru, u jednom trenutku u našu blizinu došlo je nekoliko osoba i odmah smo primetili da nas popreko gledaju i da se spremaju za neki incident. Po završetku utakmice uputili smo se prema najbližem izlazu i otišli u kafić u sklopu dvorane, nadajući se da će se huligani ohladiti i da će nas ostaviti na miru. Petnaestak minuta posle toga, kada smo mislili da je opasnost prošla, u kafić je utrčalo pet, šest huligana, jedan mi je prišao, pitao me da li sam Srbin i ne sačekavši odgovor počeo da me udara - kaže jedan od napadnutih navijača Partizana za blic.rs.

On kaže da je onda usledio pakao.

- Letele su kamenice, flaše i krigle, a videli smo da je van lokala bilo još 15 huligana. U našu odbranu stali su obezbeđenje, članovi uprave i neki košarkaši Cedevite, koji su takođe došli u isti kafić. Ubrzo su se pojavili i policajci. Da nije bilo njihove reakcije, ko zna šta bi nam se desilo i kakve bi posledice bile. Neizmerno smo im zahvalni što su nas spasli masakra i linča. Našem drugu koji je zadobio posekotinu lekar Cedevite je pružio pomoć, a uskoro se pojavila i hitna koja ga je odvezla. Kući smo se vratili tek u pet sati ujutro, jer smo ostali kako bismo davali izjave policiji, koja je napravila zapisnik, a morali smo da sačekamo da se prijatelju pruži pomoć u hitnoj.

Napadnuti navijači Partizana dobili su poziv da budu gosti na jednoj od sledećih utakmica zagrebačkog kluba.

- Košarkaši Cedevite su nas onako uplašene smirivali, svaka im čast kao sportistima i velikim ljudima. Pozvali su nas da budemo gosti na nekoj od njihovih sledećih utakmica. Sigurno ćemo nastaviti da idemo da posmatramo Partizan, a nadam se da se ovako nešto neće ponoviti - rekao je ovaj navijači Partizana.

I prethodnih sezona bilo je incidenata kada su navijači Crvene zvezde bodrili svoje pulene u "Domu sportova" u Zagrbu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online