Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.01.2012.
18:21 >> 22:04h
Vestionline A

EP: Španija u polufinalu, Hrvati oduvali Francuze

Rukometna reprezentacija Španije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u Novom Sadu savladala Island sa 31:26, a plasman je obezbedila i selekcija Hrvatske koja je ubedljivom pobedom nad Francuskom 29:22, ostavila aktuelne šampione bez daljeg takmičenja i odbrane titule.

Španci overili ulazak među četiri najbolje selekcije na EP

Utakmica je odigrana u okviru 2. kola grupe II EP koje se održava u Srbiji, a selekcija Španije je drugi nacionalni tim koji je obezbedio plasman među četiri najbolje reprezentacije u Evropi, pošto je to već uspela Srbija posle jučerašnjeg trijumfa nad Švedskom 24:21. 

Španija je silovito počela meč i iskoristila je nesigurnu igru Islanda sa puno tehničkih grešaka, da stekne prednost od sedam golova (10:3), koju je protivnik do poluvremena uspeo samo da ublaži. U nastavku je Španija je sigurnom igrom održavala rezultatsku razliku, koja ni u jednom mometu nije dolazila u pitanje, a završen je rezultatom 31:26 (17:13). 

Najefikasniji u reprezentaciji Španije bio je Aguinagalde sa pet postignutih golova, po četiri gola postigli su Tomas i Romero. Kod Islanđana je najefikasniji bio Gudjon Valur Sigurdson sa šest pogodaka, a golman Gustavson je zabeležio 15 odbrana.

Miriše na polufinale Hrvatske i Srbije

Rukometna reprezentacija Hrvatske je u Novom Sadu pobedila Francusku sa 28:22 (11:12).

Posle prvog poluvremena svetski, evropski i olimpijski šampioni su imali gol prednosti (12:11), ali su posle loše igre u drugom delu zasluženo poraženi treći put na šampionatu. Ovim porazom Francuska je ostala bez šansi da se plasirala u polufinale EP.

Odlično su odigrali reprezentativci Hrvatske Marko Kopljar i Ivan Čupić koji su postigli po sedam golova, a golman Alilović je skupio 11 odbrana. Kod Francuza po četiri gola postigli Fernandes i Baraše, dok Karabatić nije uspeo da postigne gol.

Sjajan trijumf Hrvata upotpunjen je pobedom Slovenije nad Mađarskom sa 32:30, jer takav ishod obezbedio je "kockastima" plasman u polufinale šampionata.

U poslednjem kolu sastaju se Francuska - Island, Španija - Slovenija i Mađarska - Hrvatska. Španija je prva sa sedam bodova, Hrvatska je druga sa šest i ostalo je pitanje samo koja od ove dve selekcija će završiti na prvom mestu Grupe II.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online