Utorak 24.01.2012.
18:21 >> 22:04h
Vestionline

EP: Španija u polufinalu, Hrvati oduvali Francuze

Španci overili ulazak među četiri najbolje selekcije na EP

Utakmica je odigrana u okviru 2. kola grupe II EP koje se održava u Srbiji, a selekcija Španije je drugi nacionalni tim koji je obezbedio plasman među četiri najbolje reprezentacije u Evropi, pošto je to već uspela Srbija posle jučerašnjeg trijumfa nad Švedskom 24:21. 

Španija je silovito počela meč i iskoristila je nesigurnu igru Islanda sa puno tehničkih grešaka, da stekne prednost od sedam golova (10:3), koju je protivnik do poluvremena uspeo samo da ublaži. U nastavku je Španija je sigurnom igrom održavala rezultatsku razliku, koja ni u jednom mometu nije dolazila u pitanje, a završen je rezultatom 31:26 (17:13). 

Najefikasniji u reprezentaciji Španije bio je Aguinagalde sa pet postignutih golova, po četiri gola postigli su Tomas i Romero. Kod Islanđana je najefikasniji bio Gudjon Valur Sigurdson sa šest pogodaka, a golman Gustavson je zabeležio 15 odbrana.

Miriše na polufinale Hrvatske i Srbije

Rukometna reprezentacija Hrvatske je u Novom Sadu pobedila Francusku sa 28:22 (11:12).

Posle prvog poluvremena svetski, evropski i olimpijski šampioni su imali gol prednosti (12:11), ali su posle loše igre u drugom delu zasluženo poraženi treći put na šampionatu. Ovim porazom Francuska je ostala bez šansi da se plasirala u polufinale EP.

Odlično su odigrali reprezentativci Hrvatske Marko Kopljar i Ivan Čupić koji su postigli po sedam golova, a golman Alilović je skupio 11 odbrana. Kod Francuza po četiri gola postigli Fernandes i Baraše, dok Karabatić nije uspeo da postigne gol.

Sjajan trijumf Hrvata upotpunjen je pobedom Slovenije nad Mađarskom sa 32:30, jer takav ishod obezbedio je "kockastima" plasman u polufinale šampionata.

U poslednjem kolu sastaju se Francuska - Island, Španija - Slovenija i Mađarska - Hrvatska. Španija je prva sa sedam bodova, Hrvatska je druga sa šest i ostalo je pitanje samo koja od ove dve selekcija će završiti na prvom mestu Grupe II.

2024 © - Vesti online