Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.08.2010.
19:08
Vestionline A

Udovičić: Rezultati su iznad očekivanja

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić istakao da je naš nacionalni tim premašio očekivanja osvajanjem Svetske lige u Nišu i FINA kupa u Oradei.

"Uspesi na prva dva reprezentativna nastupa iznad su očekivanja i realnog stanja. Još jednom se potvrdilo da izraženi timski duh daje odlične rezultate", rekao je Udovičić.

On je dodao da je zadovoljan dosadašnjim radom, zalaganjem i pristupom obavezama srpskih vaterpolista, koji se pripremaju za Evropsko prvenstvo u Zagrebu.

"Veći deo priprema za EP je već odrađen i predstoji nam samo ispravljanje grešaka. Svi smo, međutim, svesni da se nikada ne može dostići idealan scenario, ali nadam se da možemo da izvučemo maksimum kada je najpotrebnije", naglasio je selektor Srbije.

On je istakao da su Hrvatska, Mađarska, Crna Gora i Srbija favoriti za osvajanje titule na evropskom šampionatu.

"Sa većinom glavnih konkurenata smo igrali ove sezone i veoma dobro ih poznajemo. Izuzetak su Mađari koji godinama neguju specifičan način priprema za velika takmičenja. Bez obzira na jačinu svih rivala na putu ka medalji, naš put je svima dobro poznat. Mislim da ova generacija ima kvalitet da unese neku novu dimenziju u ovu igru i da uđe u anale svetskog vaterpola", zaključio je Udovičić.

Vaterpolo reprezentativac Srbije Andrija Prlainović izjavio je da je selekcija Hrvatske najveći favorit za osvajanje titule na predstojećem EP.

"Ne bi organizovali EP da ne nameravaju da osvoje zlato. Sigurno su i pod velikim pritiskom javnosti, ali će imati značajnu prednost domaćeg terena", istakao je Prlainović i dodao:

"Španci su nam bila najteži protivnik na Svetskom kupu, a znamo za kvalitet Mađara i Crnogoraca. Mađari će biti oslabljeni, ali luksuz je potceniti ih... Ostali su daleko od zlata... Kao i u svim drugim sportovima, postoji krug og nekoliko favorita. I u fudbalu je Urugvaj stigao do polufinala, ali je prvak bila Španija", dodao je Prlainović.

On je istakao da rezultat na EP u Hrvatskoj zavisi i od sudija.

"Mnogo zavisi od sudija. Neki kao da nisu iz iste organizacije. 'Sviraju' potpuno različito. Nekada je izgledalo kao da vaterpolo žele da svedu na igrača više ili manje. Dovoljno je bilo da igrač samo pogleda sudiju i da se sudi isključenje. Tu se potpuno zanemaruje individualni kvalitet, posebno u odbrani", zaključio je srpski vaterpolista.

Reprezentativci Srbije počeli su danas završne pripreme za EP. Naša selekcija će se potom od 13. do 19. avgusta pripremati u Opatiji, a završne pripreme obaviće u Sloveniji.

EP će biti održano od 29. avgusta do 11. septembra, a Srbija će biti u grupi B sa Mađarskom, Nemačkom, Grčkom, Rusijom i Makedonijom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online