Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 28.07.2014.
10:27
mozzartsport.com A

Filipović: Demonstracija sile!

"Posvećujemo titulu narodu, ljudima koji su nedavno ostali bez domova", dodao je najbolji strelac našeg tima.

Slavlje šampiona: Vaterpolisti Srbije
 

Jedan od najboljih vaterpolista sveta Filip Filipović rekao je posle slavlja u finalu prvenstva Evrope da je u duelu velikana Srbija nadigrala Mađarsku na neverovatan način. Srpski vaterpolisti odbranili su šampionsku titulu savladavši u Budimpešti domaćine Mađare ubedljivo sa 12:7.

"Bilo je dosta skeptika oko prvenstva, posebno nakon grupne faze takmičenja. Međutim, nikada nismo posumnjali u nesporni kvalitet, koji potvrđujemo dugi niz godina. Ovo je ekipa, bez obzira u kojem sastavu predstavlja Srbiju. Videli smo da su večeras veliki teret podneli najmlađi i igrači sa malom minutažom. Posvećujemo titulu narodu, ljudima koji su ostali bez domova", izjavio je Filipović.

On je istakao da su reprezentativci svim srcem želeli trijumf i da su disali kao jedan.

"Na Margit Sigetu su igrali vaterpolo velikani, a Srbija je na neverovatan način nadigrala Mađarsku. Bila je to demonstracija sile. Ne pamtim da je neko u ovakvom meču tako pobedio Mađare", naveo je Filipović i dodao da čestitke zaslužuje i selektor Dejan Savić.

"Pružam mu punu podšrku, kao i svi igrači. Ovo što on radi je najbolje i ako je bilo ko sumnjao, video je kako to funkcioniše. U svakom trenutku preuzima odgovornost za loš rezultat. Čovek je ogromnog srca i odnos koji imamo s njim je takav da nisam siguran da neko od trenera to ima. Hteo bih da čestitam rođendan bivšem selektoru Dejanu Udovičiću koji ima veliki udeo u ovome i sigurno je srećan zbog nas", zaključio je Filipović.

Nova snaga srpskog vaterpola: Dušan Mandić
 

Savić je dodao "samo hoću da kažem - vege, na mađarskom to znači kraj", dok je Stefan Mitrović naveo: "Sve što ću reći jeste: Margit Siget, 7.000 ljudi, Srbija - Mađarska 12:7. Dovoljno".

Dušan Mandić je zaplakao posle meča. Igrao je sa velikim bolovima zbog upale ušiju, a bio je među najboljima.

"Teško je bilo šta sada da pričam. Presrećan sam, ovo je ekipa sa kojom je milina igrati. Pobediti ovako Mađare u ovom prelepom ambijentu može samo da se poželi", naglasio je mladi vaterpolista Partizana.

Iskusni Andrija Prlainović rekao je da mu je, uz Svetsko prvenstvo u Rimu, ovo najdraži trenutak s nacionalnim timom.

"U nesvakidašnjem ambijentu pobediti Mađare ovako ubedljivo, to je fenomenalno. Imao sam osećaj da možemo dobro da odigramo. Posvećujem zlato mom prvom treneru Dušanu Bilasu koji je nedavno preminuo. Čestitam svima i uvek moram da kažem da je čast biti deo ove ekipe", kazao je Prlainović, dok je Slobodan Nikić naveo da mu je ovo najdraža titula.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.07.2014. 14:14
Sta reci nego mec za anale. Odbraniti titulu evropskog sampiona i odrzati takvu lekciju iz vaterpola aktuelnim svetskim prvacima na njihovom terenu, mogu samo najbolji na svetu. Sve cestitke najskromnijim i ujedno najboljim srpskim sportistima za uzor drugima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online