Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 27.12.2018.
14:48
Vestionline A

Određene reprezentacije za Svetski kup u Nju Delhiju i Evropsko prvenstvo u Osijeku

Stručni štab Streljačkog saveza Srbije je, kao što je i najavio, do kraja godine odredio sastave reprezentacija za prva dva velika takmičenja u 2019, za Svetski kup u Nju Delhiju (20 – 28. februar) i Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem u Osijeku (16 – 25. mart).

SK Crvena zvezda
Debitant na EP - Teodora Vukojević

Upravni odbor SSS je prihvatio predlog stručnog štaba da u Nju Delhiju na prvom Svetskom kupu u sezoni, na kome će se deliti olimpijske kvote, učestvuje sedmoro naših strelaca.

Pištolj, žene: Bobana Momčilović Veličković (Bor 030 - vazdušni pištolj i miks vazdušni pištolj).

Puška, žene: Andrea Arsović (Partizan - vazdušna i malokalibarska puška trostav) i Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790 – vazdušna, MK puška trostav i miks vazdušna puška).

Pištolj, muškarci: Dimitrije Grgić (Akademac - vazdušni pištolj i miks vazdušni pištolj) i Damir Mikec (Policajac - vazdušni pištolj)

Puška, muškarci: Milenko Sebić (Crvena zvezda - vazdušna, MK puška trostav i miks vazdušna puška) i Stevan Pletikosić („Čika Mata“ - MK puška).

Uz strelce će biti selektor za pušku Dragan Donević, zatim trener u stručnom štabu Ivan Manojlović i treneri po pozivu za pištolj Jasna Šekarić i Goran Mikec.

Od standardnih reprezentativaca izostaju Zorana Arunović, koja je više nije u konkurenciji za olimpijske kvote, s obzirom da je „vizu“ za srpsko streljaštvo izborila osvajanjem srebra vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu, i Milutin Stefanović, koji izostaje zbog privatnih obaveza. Njih dvoje će se ove zime posvetiti učešću na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Osijeku.

U takmičenjima mikseva, u kojima se ne dele kvote za Tokio 2020, nadmetaće se uigran par pištoljem Bobana Momčilović Veličković/Dimitrije Grgić i tandem puškom Milenko Sebić/Sanja Vukašinović. Jedan od naših najiskusnijih strelaca Milenko Sebić će prvi put na velikom takmičenju gađati za nacionalni tim u miksu.

Turnir u Nju Delhiju biće jedno od najtežih takmičenja kad je reč o borbama za olimpijske kvote. Na svetskim kupovima deliće se samo dve olimpijske vize po disciplini, a ovo je tek drugo takmičenje za kvote, posle Svetskog prvenstva.

SK Crvena zvezda
Debitant na EP - Kristina Lazarević

Usvojen je i sastav za Evropsko prvenstvo u Osijeku, koje nije kvalifikaciono takmičenje za OI u Tokiju. Srbija će imati predstavnike u svim disciplinama.

Seniorke, pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011), Bobana Momčilović Veličković (Bor 030), Jasmina Milovanović (Smederevo).

Seniorke, puška: Andrea Arsović (Partizan), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Marija Malić (Jedinstvo).

Seniori pištolj: Dimitrije Grgić (Akademac), Damir Mikec (Policajac).

Seniori puška: Milutin Stefanović („Čika Mata“), Milenko Sebić (Crvena zvezda), Lazar Kovačević (Jagodina 92).

Juniorke, pištolj: Katarina Maricki (Novi Sad 1790), Jelena Todorović („Aleksa Dejović“), Teodora Simić (Crvena zvezda).

Juniorke, puška: Kristina Lazarević (Novi Beograd – Ušće), Teodora Vukojević („Čika Mata“), Marija Kolarević (Jedinstvo).

Junior, pištolj: Stefan Todorović (Kolubara).

Juniori, puška: Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće), Bogdan Jovanović („Čika Mata“), Đorđe Savić (Oko sokolovo).

U trenerskom timu su: Jelena Arunović (selektor za pištolj), Dragan Donević (selektor za pušku), Ivan Manojlović, Saša Iker (treneri u stručnom štabu), treneri po pozivu: Jasna Šekarić, Goran Mikec, Mitja Grgić (svi pištolj), Stefan Višekruna (puška) i fizioterapeut Ivan Jovanović.

U Osijeku će prvi put za nacionalni tim na velikom takmičenju gađati troje juniora puškom, koji su se rezultatima u poslednjih par meseci izborili za mesto u reprezentaciji: Kristina Lazarević, Teodora Vukojević i Bogdan Jovanović. Juniorka Marija Malić će prvi put na evropskim šampionatima gađati za seniorski tim, ali ona je u najjačoj selekciji debitovala na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Prva velika provera naših strelaca za Nju Delhi i Osijek biće tradicionalni turnir vazdušnim oružjem u Minhenu (23 – 27. januar), na kome će uz sve reprezentativce koji putuju na Evropsko prvenstvo učestvovati i Dejan Pešić (Pančevo 1813 – puška).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online