Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 21.10.2018.
13:57
Vestionline A

Srbija vicešampion Evropske lige mladih vazdušnom puškom

Reprezentacija Srbije okitila se srebrnom medaljom u Evropskoj ligi mladih vazdušnom puškom (strelci od 14 do 18 godina).

Streljački savez Srbije
Reprezentacija Srbije na postolju

Danas, u finalu završnog turnira u finskom Kisakaliju, naša selekcija je izgubila od Rusije. Dve reprezentacije su do meča za zlato došle osvajanjem prvih mesta u grupama prve faze takmičenja.

Sistem bodovanja u finalu je nešto drugačiji od onog u takmičenju po grupama, u kome svaki strelac ispaljuje po 40 dijabola, a presek se pravi posle svake serije od po 10 metaka.

U finalu svaki od tri člana ekipe ispaljuje po 20 metaka. Kao i svim fazama lige, svaki takmičar ima direktnog rivala u protivničkom timu, ali presek se pravi posle svakog hica. Precizniji strelac dobija dva poena, ukoliko su izjednačeni svakome ide po jedan poen.

Streljački savez Srbije

Rusija je osvojila ukupno 74, a Srbija 46 u poena. U pojedinačnim duelima bilo je: Tatjana Harkova – Marija Kolarević 25:15, Polina Balotkova – Marija Zavišić 25:15, Aleksandar Vasiljev – Veljko Ilić 24:16.

Rusi, možda i najveći favoriti turnira, su vodili većim delom meča. Sredinom susreta (posle sedmog hica) razlika je bila samo dva poena u korist našeg rivala, ali u nastavku finala Rusija je stigla do ubedljive pobede. U meču za bronzu Italija je savladala Švedsku.

Sem strelaca koji su nastupili u finalu, za Srbiju je u Finskoj gađao i Đorđe Savić, a uz ekipu je bio trener koordinator za mlađe selekcije u stručnom štabu SSS Ivan Manojlović

- Objektivno gledano, Rusi su kvalitetnija ekipa. Naše strelce je stigla trema i to je prevagnulo u korist ruske ekipe, koja je znatno iskusnija, a u svom sastavu ima  i finaliste evropskih prvenstava. Generalno sam zadovoljan onim što je ekipa pokazala, iako su rezultati mogli da budu malo viši - kazao je trener Ivan Manojlović. - Ovaj uspeh je rezultat dobrog plana stručnog štaba reprezentacije.

Streljački savez Srbije

Na putu do srebrne medalje, Srbija je bez poraza osvojila prvo mesto u kvalifikacijama Regiona „Istok“, dok je takmičenju u grupi na finalnom turniru ubedljivo je savladala Finsku i Švedsku, a posle raspucavanja izgubila od Mađarske.

Sponzor takmičenja, poznati proizvođač meta „Sius“ pobedniku dodeljuje tri, drugoplasiranoj zemlji dve, a trećeplasiranoj jednu svoju metu.

Srebro u Finskoj je treće odličje naše selekcije u Evropskoj ligi mladih, posle zlata 2009. godine i bronze 2017. godine.

Evropska liga mladih će se od sledeće sezone odvijati po novim pravilima. Ekipu će, umesto mešovitog muško-ženskog tročlanog sastava, činiti dve takmičarke i dva takmičara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online