Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.03.2018.
08:05
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 26. mart

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.e značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

A. Čukić
Ivica Kralj (drugi zdesna) danas slavi 45. rođendan

Ivica Kralj

26. marta 1973. rođen je Ivica Kralj, bivši golman Partizana i jedan od naših najboljih čuvara mreže devedesetih godina. Sa crno-belima je prošao sve kategorije, od pionira do prvog tima u kojem se u dresu sa brojem „jedan" ustalio 1995. godine. Do 1998. je osvojio dve titule i jedan trofej Kupa, pa odlazi u Porto, zatimi u PSV Ajndhoven. U Partizan se vraća 2000. na pozajmicu, a definitivno 2003. i u narednih pet sezona osvaja još jednu titulu.  Za reprezentaciju Jugoslavije branio je na 41 utakmici, učestvovao na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. i Evropskom šampionatu u Holandiji i Belgiji dve godine kasnije. Branio je i za Porto, PSV Ajndhoven i Rubin iz Kazanja. Karijeru je završio iz Spartaku iz Trnave.

Ilija Najdoski

26. marta 1964. godine rođen je nekadašnji centarhalf Crvene zvezde, član najsjajnije generacije ovog kluba, koja je 1991. godine postala šampion Evrope u Bariju i prvak sveta u Tokiju. Sjajan, činilo se neprelazan fudbaler koji je sa Miodragom Belodedićem činio jedan od najboljih odbrambenih tandema u evropskom fudbalu. Karijeru je počeo u Pobedi iz Prilepa, afirmisao se u skopskom Vardaru, da bi u leto 1988. godine stigao na „Marakanu", gde je pored pomenutih trofeja osvojio još tri titule prvaka Jugoslavije i dva trofeja Kupa. Odigrao je 162 zvanične utakmice i postigao osam golova, dok je u 11 utakmica jednom bio strelac i za reprezentaciju Jugoslavije. Karijeru je kasnije nastavio u Španiji (Valjadolid), Turskoj (Denizlispor), Bugarskoj (CSKA) i Švajcarskoj (Sion).

Ubistvo Bulatovića

26. marta 2004. godine u klasičnoj "sačekuši" ubijen je Branko-Bata Bulatović (52), dugogodišnji fudbalski radnik i generalni sekretar FSSCG. Ubica je, očigledno, dobro poznavao njegove navike – znao je da svakog dana na posao u „kuću fudbala" dolazi između deset i pola jedanaest časova. Tako je bilo tog prepodneva: kad je Bulatović oko 10.30 zakoračio na prvi stepenik koji vodi ka službenim prostorijama na spratu, napadač mu je prišao s leđa, ispalio dva metka u potiljak i brzo se izgubio u beogradskoj vrevi. Bulatović je kasnije tokom dana izdahnuo posle velike borbe lekara za njegov život, a ubica nikad nije pronađen.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online