Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.02.2016.
13:22
Tanjug A

"Serbia open" otvara novi atletski centar u Beogradu

Beograd je spreman da sutra u novoizgrađenoj atletskoj dvorani bude domaćin prvog internacionalnog mitinga pod nazivom "Serbia open", poručeno je na konferenciji za medije u Skupštini Grada. Početak takmičenja je u 14 časova, a svečano otvaranje u 17.

Tanjug/AP
Ivana Španović

Na mitingu, koji počinje sutra od 17 sati, učestvovaće takmičari iz oko 15 zemalja, a predsednik Skupštine garda Nikola Nikodijević izrazio je zadovoljstvo što će Beograd biti organizator velikog događaja.

- Proteklih nekoliko godina naši sportisti postizali su velike rezultate, a Beograd je bio sjajan domaćin, za šta je dobio niz pohvala. Konačno će naši atletičari imati svoj dom, a ne da treniraju u magacinima i skladištima. Verujem da ćemo u Riju imati prve medalje za Srbiju u ovom sportu - rekao je Nikodijević na konferenciji za medije u Skupštini grada.

Prema njegovim rečima Grad će svim beogradskim atletskim klubovima u zimskom periodu obezbediti preko 1000 sati besplatnog treninga u novoj dvorani.

- To je smisao dvorane kako bi se deca bavila sportom. Naša obaveza je da stvaramo uslove i u drugim sportovima - dodao je Nikodijević.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da su Beograd i Srbija dobili najbolju dvoranu u ovom delu Evrope.

- Objekat je urađen po svim visokim evropskim standardima. Imamo čime da se dičimo, a sutra će Beograd biti centar dešavanja Evrope i sveta. Sutra je bitan dan i nadam se da će "Serbia open" postati tradicija - rekao je Udovičić.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović je poručio da je utorak, 1. mart, veliki dan za atletiku i srpski sport.

- Cela nacija je priželjkovala da dođe dan kada ćemo dobiti halu i atletika je dobila svoju kuću. Zahvaljujem se svima koji su doprineli izgradnji, počevši od Vlade Srbije.

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nije krila oduševljenje izgradnjom nove dvorane.

- Velika zahvalnost svima koji su učinili sve da dobijemo sjajne uslove, kao i organizaciju prvenstva Evrope. Uslovi su tu za konstantan trening, meni pogotovo jer smo stalno putovali. Pored Novog Sada, imaćemo trening centar i u Beogradu, a cilj je da privučemo što više mladih da osvajaju medalje. Jedva čekam da počne miting.

Bacač kugle Asmir Kolašinac žali što zbog povrede neće moći da učestvuje sutra.

- Pre dva dana sam prvi put bio u dvorani i bio sam prijatno iznenađen. Prošao sam mnogo dvorana, a naša je jedna od najmodernijih u Evropi i svetu - zaključio je Kolašinac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online