Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 06.02.2014.
11:58
Beta A

Šta se sve može videti u Sočiju ovih dana

Izveštač američkog TV kanala ABC je iz Sočija, gde u petak zvanično počinju Zimske olimpijske igre, u jučerašnjem izveštaju je preneo niz propusta: od pčele u pakovanju meda, preko zamućene vodovodske vode, do opasnog borilišta.

 

"Med je svakako prirodan - pčela u pakovanju meda to dokazuje", rekao je repoter javljajući se iz novinarskog sela posle doručka gde je poslužen med.


Televizija je objavila i snimak čaše napunjene vodom iz vodovoda u Sočiju. Voda je tamno žuta, boje nalik pivu i "čak ima izveštaja da je voda u delovima Sočija isuviše zaražena da bi se pila", prenela je TV ABC poruku pridošlice sa "Tvitera".


Novinari preko Interneta razmenjuju fotografije svega neobičnog u Sočiju, uključujući improvizovane natpise na toaletima da toalet papir ne treba bacati u šolju, već u kantu za otpatke.


Dok se tokom noći betoniraju ulice i prolazi između zgrada u Olimpijskom selu Sočija, a danju se završavaju radovi na fasadama, što je ABC snimila, hotelske sobe su samo delimično opremljene, a neke majstori nisu stigli ni da okreče pre dolaska sportista i novinara. U sobama nema Internet veze, nema ni TV aparata, u nekim nema grejanja, a u nekim su pored kreveta jedini nameštaj rasparene trpezarijske stolice i žičane nogare za sušenje veša. Drugde ne rade brave na vratima soba. Jedan od novinara preko "Tvitera" nudi da tri sijalice viška koje je našao u sobi trampi za kvaku koje na njegovim vratima nema.


Problemi se ne završavaju u hotelima jer se "olimpijski zvaničnici bore da u poslednjem trenutku izdejstvuju promene na borilištu za snoubording pošto su neki sportisti ocenili da je staza isuviše opasna", prenosi ABC. Te primedbe su postale oštrije pošto je u utorak dvostruki olimpijski pobednik, Amerikanac Šon Vajt pao na stazi i povredio ruku. On je rekao da je staza "pomalo zastrašujuća" i da se svi koji su je isprobali "jednoglasno slažu da je treba izmeniti". Vajt je potom otkazao učešće u olimpijskom takmičenju.


Snouborderka iz Finske Merika Ene je, takođe, pala na toj stazi, odakle je odneta na nosilima, dok je Norvežanin Torstejn Horgmo, favorit za medalje, pao u ponedeljak i slomio ključnu kost, čime je završio boravak u Sočiju.


Ta talasasta staza je dugačka nešto više od 200 metara, ali ubrzanje je zbog nagiba takvo da takmičar na njenom isteku završava skokom uvis od više od 20 metara, navodi ABC ilustrujući primedbe sportista.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.02.2014. 12:06
Nije sve kako se piše. Još je i gore
Petak 07.02.2014. 13:33
Bedni Rusi nisu sposobni ni za izgradnju normalnih hotela i normalnog olimpijskog centra. Neka vas pljuje ko stigne, to vam je kazna od Boga jer je Soči izgrađen na muci prevarenih srpskih, uzbekistanskih i čečenskim radnika kojima plate nisu uopšte ispaćene ili su im isplaćene delimično.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online