Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 06.10.2013.
11:05
BETA A

Nemac blistao u Koreji: Fetel blizu nove titule!

Aktuelni svetski šampion, vozač Red Bula Nemac Sebastijan Fetel pobedio je danas u trci Formule jedan za Veliku nagradu Južne Koreje u Jeongamu.

Nova pobeda: Sebastijan Fetel
 

Trostruki uzastopni svetski šampion je do pobede došao za sat, 43 minuta, 13 sekundi i 701 stotinku.

To je 34. pobeda u karijeri za Fetela, četvrta uzastopna, a osma u sezoni, kojom je uvećao vođstvo u generalnom plasmanu vozača. Drugo i treće mesto osvojili su vozači Lotusa - Kimi Raikonen bio je drugi sa 4,224 sekunde zaostatka, a treći je bio Roman Grožan sa 4,927 sekundi zaostatka za pobednikom. Četvrto mesto zauzeo je vozač Zaubera Niko Hulkenberg, peti je bio Luis Hamilton iz Mercedesa, a šesto mesto zauzeo je Fernando Alonso iz Ferarija. Bodove su još osvojili vozač Mercedesa Niko Rozberg, Dženson Baton iz Meklarena, Felipe Masa iz Ferarija i Meklarenov vozač Serhio Peres.

Fetel je dobro startovao sa pol-pozicije i od početka je poveo u trci, dobro je krenuo i Grožan koji je uspeo da pretekne Hamiltona i preuzme drugo mesto, kao i Pastor Maldonado koji se za devet pozicija popeo na deveto mesto. Aktuelni svetski šampion je iz kruga u krug uvećavao vođstvo, pa je i posle odlaska u boks u 12. krugu, imao 2,7 sekunde prednosti u odnosu na najbliže pratioce Grožana i Hamiltona. U 31. krugu desna prednja guma sa Peresovog bolida se otkačila, zbog
čega je izašao "sejfti-kar" na stazu. To su iskoristili Fetel i Grožan i otišli u boks, nakon čega su se vratili na vodeće pozicije. Raikonen je bio treći, Hamilton četvrti, a Veber je u dva navrata išao u boks da zameni gume.

Trka je nastavljena u 37. krugu, ali je Adrijan Sutil udario u Red Bulov bolid Marka Vebera. Činilo se da će vozač Red Bula nastaviti trku, ali se njegovo vozilo zaustavilo na stazi i zapalilo, nakon čega je ponovo na stazu izašlo sigurnosno vozilo, kako bi redari očistili stazu. "Sejfti kar" je u 40. krugu izašao sa staze, Raikonen je bio odmah iza Fetela, a Hamilton se borio sa Hulkenbergom za četvrto mesto. Fetel je do kraja sigurnom vožnjom došao do osme pobede u sezoni,
vozači Lotusa su obezbedili mesto na podijumu, a Hiukenberg je odbranio četvrto mesto od Hamiltona.

Pet trka pre kraja Fetel je ubedljivo prvi u konkurenciji vozača sa 272 boda, drugi je Alonso sa 195 bodova, a treći Raikonen sa 167 bodova. Naredna trka u šampionatu vozi se 13. oktobra na stazi Suzuka za Veliku nagradu Japana.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online