Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.10.2013.
13:53
BETA A

EPS uz odbojku, vaterpolo i rukomet!

Predstavnici Elektroprivrede Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije, kao i rukometnog, vaterpolo i odbojkaškog saveza potpisali su danas u Beogradu ugovor o sponzorstvu.

Delegacija sportskih funkcionera i sportista u EPS-u
 

Ugovore, kojima se nastavlja saradnja ovog javnog preduzeća i sportskih saveza, u prostorijama EPS-a potpisali su vršilac dužnosti direktora EPS Aleksandar Obradović, predsednik OKS Vlade Divac i predsednici vaterpolo, rukometnog i odbojkaškog saveza Zoran Babić, Velimir Marjanović i Aleksandar Boričić.

Potpisivanju sponzorskih ugovora prisustvovao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Predsednik Upravnog odbora EPS-a Aca Marković rekao je da ta kompanija ima želju da pomogne sportskim savezima i da shvata značaj te pomoći.

"Kad god se donesu neke medalje to jača snagu države i daje primer mlađim generacijama čime treba da se bave... Želim odbojkašima da odam priznanje na osvojenom trećem mestu (na Evropskom prvenstvu). Našalio sam se jutros da bi možda i vaterpolisti pobedili Crnogorce (u četvrtfinalu Svetskog prvenstva) da smo ranije dali ova sredstva", rekao je Marković.

Vršilac dužnosti direktora EPS-a Aleksandar Obradović kazao je da ta kompanija godinama pruža podršku sportu, nauci, kulturi i umetnosti.

"Prava humanost ove kompanije često nije vidljiva. Uvek je EPS stajao uz najbolje, one na koje smo svi ponosni. Zato i EPS treba da bude najbolji da bi i dalje bio podrška najboljima. Našu kompaniju mnogi vide kao motor razvoja srpske privrede i ekonomije, a može da bude glavni motor Srbije tek kada postane uspešniji, efikasniji i profitabilniji", rekao je Obradović.

On je podsetio da EPS od 1. januara 2013. godine više nije monopol.

"Izašli smo na tržište i na tom tržištu smo veoma uspešni. Uspeli smo da zadržimo čak 97 odsto tržišta na visokom naponu. Već za tri meseca nas čeka još žešća tržišna utakmica na tržištu električne energije. Tada će opstati samo efikasan i
sposoban EPS, neće biti mesta za gubitaše", rekao je Obradović.

Predsednik OKS Vlade Divac zahvalio se EPS-u na dugogodišnjoj saradnji.

"Mi smo imali saradnju i u prošlom (olimpijskom) ciklusu . EPS je kompanija koja prepoznaje ulaganje u sport i naši sportisti upravo prave rezultate zahvaljujući kompanijama koje to prepoznaju. Siguran sam da će ovo biti velika podrška svim našim sportistima da sve programe i pripreme obave na vreme i budu spremni kako za evropska i svetska prvenstva, tako i za Igre u Riju", rekao je Divac.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić zahvalio se EPS na poštovanju i podršci koje pruža odbojci.

"Mi smo možda ovog trenutka aktuelni jer smo se juče vratili sa osvojenom medaljom... Put do Rija je jako dugačak put i svi sportisti znaju da nije lako pobeđivati uz utakmice u utakmicu. Mi se trudimo da obezbedimo uslove za pripreme i zahvaljujući vama to možemo da nastavimo", naveo je Boričić.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Zoran Babić kazao je da je poslovanje EPS-a društveno odgovorno poslovanje.

"Sigiran sam da će EPS i u narednim godinama biti najbolja i najuspešnija srpska kompanija", rekao je Babić.

Prvi čovek Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović pozvao je i druge kompanije da pomognu.

"Retke su kompanije koje su napravile neki sistem i da znamo da imamo sistemsku poršku koja ne zavisi od jednog dana, veze, poznanstva... Kad znate da imate takvog partnera onda možete hrabrije da uđete u organizaciju nekih prvenstava. Nažalost, smanjio se broj takvih kompanija. Nadamo se da će se EPS-u vratiti deo dobroga što čine nama i da će biti primer za druge", rekao je Marjanović.

POVEZANE VESTI

OSTALI SPORTOVI Ko će da nasledi Divca?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online