Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 11.05.2013.
12:00
K. Marković - Vesti A

Uz zemljake na žetvu medalja

Karatisti Srbije i Republike Srpske, koji tokom vikenda učestvuju na Devetom svetskom prvenstvu za seniore u Melburnu, pozvali su zemljake da im pruže sportsku podršku i pomognu da se okite medaljama.

Odbrana medalje: Karatisti Srbije u Melburnu

Ponosno, u nacionalnim dresovima i sa zastavama svojih zemalja, na prigodnoj ceremoniji održanoj na gradskom Trgu Federacije, predstavljeni su učesnici karate takmičenja, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Među njima su bili sportisti iz Srbije i Republike Srpske, ali i zemljaci, koji su došli da ih pozdrave i najave podršku.


Borbe su već počele, i u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Veljko Simić, Dejan Jovanović i Aleksandar Đurović su branili ekipnu srebrnu medalju, koju su osvojili SP u Majamiju.


- Branim titulu svetskog šampiona, koju sam osvojio pre dve godine. Takmičim se

"Gluvo" ministarstvo

 

Na Svetskom prvenstvu u Melburnu takmiči se i reprezentacija Republike Srpske, ali zbog finansijskih razloga nije doputovala u kompletnom sastavu.


- Jednostavno, boravak u Australiji je jako skup, nažalost Ministarstvo sporta nije pomoglo naš dolazak. Klubovi su morali sami da se snađu, da stignemo u Melburn. Grad Trebinje je pomogao dolazak dvoje naših sportista - naglasio je Rajko Radulović, iz reprezentacije Republike Srpske.

u srednjoj kategoriji do 78 kilograma. Čuli smo da je ovde naša, srpska zajednica izuzetno jaka, pa znamo da ćemo imati veliku podršku - rekao je na Trgu Federacije Veljko Simić.


Jedina ženska predstavnica Srbije u seniorskom takmičenju, Marijana Smiljanić došla je u Melburn da osvoji medalju za svoju zemlju.


- Osvajanje bilo koje medalje u Melburnu bio bi uspeh, budući da je izuzetno jaka konkurencija - rekla je srpska reprezentativka koja se takmiči u kategoriji ispod 60 kilograma.


Srpski karatisti bili su iznenađeni toplim prijemom i ljubaznošću zemljaka i poručili su da ih neće izneveriti.


- Spremili smo se dobro, došli smo ovde da branimo dosta medalja koje smo osvojili na prethodnom SP. Srbija je uvek imala dobre karatiste, uvek osvajamo medalje. Nadamo se da ćemo i u Melburnu proći dobro - rekao je Čedomir Sinđelić, selektor Srbije.


Titulu svetskog prvaka, u Melburnu će braniti i Dejan Jovanović, u kategoriji seniora do 68 kilograma. Aleksandar Đurović iz karate kluba Kolubara iz Lazarevca brani treće mesto...


U reprezentaciji Republike Srpske je i Mladen Ploskić, koji je osvajač mnogih evropskih i svetskih medalja. Na prvenstvu u Australiji braniće titulu prvaka sveta.


Nikola Poluga i Danka Gavrilović iz Višegrada se takođe nadaju osvajanju medalja.
- U karateu sam, kao i većina, još od detinjstva, od osnovne škole. Ovde se takmičim u lakoj kategoriji - poziva navijače Danka Gavrilović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online