Subota 11.05.2013.
12:00
K. Marković - Vesti

Uz zemljake na žetvu medalja

Odbrana medalje: Karatisti Srbije u Melburnu

Ponosno, u nacionalnim dresovima i sa zastavama svojih zemalja, na prigodnoj ceremoniji održanoj na gradskom Trgu Federacije, predstavljeni su učesnici karate takmičenja, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Među njima su bili sportisti iz Srbije i Republike Srpske, ali i zemljaci, koji su došli da ih pozdrave i najave podršku.


Borbe su već počele, i u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Veljko Simić, Dejan Jovanović i Aleksandar Đurović su branili ekipnu srebrnu medalju, koju su osvojili SP u Majamiju.


- Branim titulu svetskog šampiona, koju sam osvojio pre dve godine. Takmičim se

"Gluvo" ministarstvo

 

Na Svetskom prvenstvu u Melburnu takmiči se i reprezentacija Republike Srpske, ali zbog finansijskih razloga nije doputovala u kompletnom sastavu.


- Jednostavno, boravak u Australiji je jako skup, nažalost Ministarstvo sporta nije pomoglo naš dolazak. Klubovi su morali sami da se snađu, da stignemo u Melburn. Grad Trebinje je pomogao dolazak dvoje naših sportista - naglasio je Rajko Radulović, iz reprezentacije Republike Srpske.

u srednjoj kategoriji do 78 kilograma. Čuli smo da je ovde naša, srpska zajednica izuzetno jaka, pa znamo da ćemo imati veliku podršku - rekao je na Trgu Federacije Veljko Simić.


Jedina ženska predstavnica Srbije u seniorskom takmičenju, Marijana Smiljanić došla je u Melburn da osvoji medalju za svoju zemlju.


- Osvajanje bilo koje medalje u Melburnu bio bi uspeh, budući da je izuzetno jaka konkurencija - rekla je srpska reprezentativka koja se takmiči u kategoriji ispod 60 kilograma.


Srpski karatisti bili su iznenađeni toplim prijemom i ljubaznošću zemljaka i poručili su da ih neće izneveriti.


- Spremili smo se dobro, došli smo ovde da branimo dosta medalja koje smo osvojili na prethodnom SP. Srbija je uvek imala dobre karatiste, uvek osvajamo medalje. Nadamo se da ćemo i u Melburnu proći dobro - rekao je Čedomir Sinđelić, selektor Srbije.


Titulu svetskog prvaka, u Melburnu će braniti i Dejan Jovanović, u kategoriji seniora do 68 kilograma. Aleksandar Đurović iz karate kluba Kolubara iz Lazarevca brani treće mesto...


U reprezentaciji Republike Srpske je i Mladen Ploskić, koji je osvajač mnogih evropskih i svetskih medalja. Na prvenstvu u Australiji braniće titulu prvaka sveta.


Nikola Poluga i Danka Gavrilović iz Višegrada se takođe nadaju osvajanju medalja.
- U karateu sam, kao i većina, još od detinjstva, od osnovne škole. Ovde se takmičim u lakoj kategoriji - poziva navijače Danka Gavrilović.

2024 © - Vesti online