Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.03.2013.
12:12
P. Bajić - Vesti A

Kad zvezdi padne mrak!

Svet su svojevremeno šokirali O-Džej Simpson, koji je priznao ubistvo supruge i Majk Tajson, osuđen zbog silovanja.

Mračna strana sveta sporta je nedavno u Južnoafričkoj Republici dobila jednu od najstrašnijih epizoda. Učesnik olimpijskih i paraolimpijskih igara, atletičar Oskar Pistorijus, zvanično je optužen za ubistvo s predumišljajem, pošto je usmrtio svoju devojku Rivu Stenkamp. Svet je i dalje u šoku, a dojučerašnji miljenik ljubitelja sporta je prešao na novinske stupce namenjene vestima iz "crne hronike".


Kako to obično biva, ovakvi događaji podstaknu podsećanje na slučajeve iz prošlosti, odnosno na sportiste koji su postali ubice, silovatelji, pljačkaši... U tom slučaju svakako jedan od najpoznatijih svih vremena je onaj O-Džej Simpsona, bivšeg igrača američkog fudbala. Sredinom devedesetih godina prošlog veka, on je osumnjičen za ubistva supruge Nikol Braun Simpson i njenog prijatelja Ronalda Gudmana.


Kontroverzno suđenje je praćeno širom sveta, a Simpson je na kraju oslobođen optužbi. Ipak, pretprošle godine je priznao da je izvršio ubistvo, navodeći da se to dogodilo u samoodbrani, a priznanje je "izvukla" čuvena američka televizijska voditeljka Opra Vinfri, koja je radila intervju sa njim u zatvoru, pošto je osuđen za oružanu pljačku i kidnapovanje. Ipak, po zakonu, njemu ne može ponovo da se sudi za isti zločin.


Na doživotnu robiju pre godinu dana je osuđen bivši NFL igrač Erik Naposki, i to zbog ubistva Bila Meklaflina koje se dogodilo još 1994. godine, a kako bi njegova devojka Nanet Džonston uzela novac od životnog osiguranja. A, zbog istog zločina - ubistva, i to Džamala Mura 2005, engleski fudbaler Gevin Grent je prvo oslobođen, a u ponovljenom procesu proglašen krivim i dobio je 25 godina zatvora. Takođe, za pokušaj ubistva je bivši hokejaš Majk Danton dobio sedam i po godina robije, a zbog toga što je 2004. naručio ubistvo svog agenta Dejvida Frosta, koji je imao sreću da je potencijalni ubica bio prerušeni član policije.


Čuveni bokser Majk Tajson je u više navrata bio optužen za nasilje u porodici, borio se i sa narkoticima, a 1992. osuđen je zbog silovanja na zatvorsku kaznu od šest godina. Pušten je posle tri godine zbog dobrog vladanja. I Ridik Bovi, bivši svetski prvak u teškoj kategoriji, odležao je u zatvoru, i to 18 meseci tokom prošle decenije, a zbog otmice bivše supruge i petoro dece 1998. godine.


Sedamdesetih godina prošlog veka za više silovanja je optužen Tom Pejn, bivši košarkaš Univerziteta Kentaki i NBA tima Atlanta Houks, pa je tog trenutka završena i njegova karijera. I danas se nalazi u zatvoru, gde je u međuvremenu proveo više vremena nego na slobodi, zbog ponovljenih zločina.

Slučaj "Bulatović"


Verovatno najpoznatiji mračni slučaj na našim prostorima, a u kojem je osuđen jedan sportista jeste onaj nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Jugoslavije Nikole Bulatovića.

 

On je krajem 2011. izručen Crnoj Gori iz Dominikanske Republike, u kojoj je uhapšen na osnovu poternice Interpola, a zbog kazne zatvora od pet godina, na koju je osuđen zbog silovanja presudom Okružnog suda u Beogradu.


Prema optužnici, on je izvršio krivično delo u martu 1998. godine, kada je tada maloletna devojka došla u njegov stan kako bi dovršila ranije započeti intervju za školski list. Tokom suđenja Bulatović je negirao krivicu, tvrdeći da je reč o nameštaljki. On nije sporio da je imao seksualni odnos sa maloletnom devojkom, ali da se ona nije protivila.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online