Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 27.11.2012.
21:41
Vestionline, Kurir A

SAD prave reprezentaciju od srpskih studenata

Američki vaterpolo savez stipendijama, besplatnim školovanjem na koledžima i drugim povlasticama dovodi srpske sportske talente.

Srpski vaterpolisti koji studiraju na koledžu Sent Frensis

Ovde nemaju da im ponude ništa, osim tapšanja po leđima i slikanja sa političarima kada osvajaju medalje, pa su Amerikanci uzeli stvar u svoje ruke i napunili svoje koledž klubove mladim srpskim vaterpolistima sa ciljem da na sledećim Olimpijskim igrama zahvaljujući njima stignu do zlata!

Samo na predstojećem fajnal-foru NCAA, koji počinje 1. decembra, učestvovaće 14 naših klinaca, za koje će Ameri uraditi sve da ih privole kako bi u bliskoj budućnosti nastupali za nacionalnim tim.

Angažuju sve sportiste


Američki koledži u ostalim sportovima, poput odbojke, fudbala, plivanja i košarke, sve više angažuju studente sa prostora Srbije i Hrvatske.

Univerziteti koji osvajaju titule u "evropskim sportovima“ u svojim timovima kao ključne igrače imaju klince iz pomenutih država, a najbolji tim fajnal-fora u svakom od navedenih sportova obavezno ima bar po jednog srpskog sportistu.

Nakon što je Univerzitet Južna Kalifornija zahvaljujući treneru Jovanu Vaviću i njegovom sinu, beku Nikoli, četiri puta uzastopno osvajao titulu koledž prvaka SAD, ostali univerziteti počeli su masovno da angažuju srpsku decu.

Najodvažniji u ovom poduhvatu bio je bruklinski univerzitet Sent Frensis, koga sa klupe predvodi Igor Samardžija, a kompletnu startnu postavu čine naši studenti. "Terijeri“ će u svom trećem nastupu na fajnal-foru pokušati da prekinu dominaciju "trojanaca“ iz Kalifornije, pa ne bi trebalo da nas čudi ukoliko selekciju SAD na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine budu činili Srbi.

"Ovde imaju svoju, srpsku kuću, u kojoj žive i uče njih osmorica. To je kuća sa tri spavaće sobe i velikim dnevnim boravkom, na čijem zidu visi srpska trobojka. Oni ovde dolaze kao već oformljeni vaterpolisti, a koledž im obezbeđuje najbolje moguće uslove za učenje i trening", kaže trener "terijera“ Igor Samardžija.

Sreda 28.11.2012. 09:35
Da, roditelje kosta oko 2000evra.Sa tim da ima se refundiraju putni troskovi ,to je oko pola cifre.Steta to su za Srbiju u principu izgubljena deca,mozda se poneko vrati.Da je srece da ne moraju ici,ili makar da Evropa ima sistem kao u SAD. Ipak je Evropa mnogo bliza u svakom smislu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online