Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 04.08.2012.
16:55
Vestionline, Ag. A

Ivana Maksimović: Još nisam svesna!

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Maksimović priznala je da još nije u potpunosti svesna da je na svom olimpijskom debiju osvojila srebrnu medalju.

"Zveknula" 100. medalju za srpski olimpijski sport - Ivana Maksimović

"Imam osećaj da je takmičenje kao i svako drugo, odnosno i medalja kao i svaka druga. Ipak, verujem da će sutra da me zvekne i da ću biti svesna šta sam uradila, jer je ovo moj najveći uspeh u karijeri", rekla je 22-godišnja Maksimovićeva novinarima u Londonu posle osvajanja srebrne medalje u streljaštvu.

Maksimovićeva je navela da se pomalo stvorila fama oko 100. medalje za Srbiju, ali je otkrila da joj je drago što ju je baš ona osvojila.

"Obe medalje koje smo mi, strelci uzeli vrede za Srbiju i volela bih da odličja osvoje i Novak i vaterpolisti. Nadam se da ćemo imati pobednički povratak sa Olimpijade", istakla je reprezentativka Srbije i dodala da je finalno takmičenje bilo veoma stresno, ali da je ostala pribrana u odlučujućim trenucima.

"Znala sam da ću imati dobar rezultat ako uspem da se iskontrolišem, što je bitno u streljaštvu. Veoma sam srećna. Imala sam neke slabe devetke, bilo je i treme. Ipak, uspela sam da održim poziciju na kojoj sam bila u kvalifikacijama i da uzmem stotu medalju za Srbiju", objasnila je ona.

Maksimović je navela da je radost odmah podelila sa ocem Goranom, takođe nekadašnjim reprezentativcem u streljaštvu.

"Tata je zvao brata koji je u Crnoj Gori na moru, ali je sve pratio. Sve ovo je za njega. Čuli smo se i pre i posle pucanja, i pre finala i sada čekam da mu se javim. Ovo njemu dugujem", poručila je srpska olimpijka i zahvalila se na podršci svima u Srbiji, ali i kolegama iz reprezentacije u Londonu.

Selektor streljačke reprezentacije Srbije Goran Maksimović rekao je da se oseća bolje nego kada je on došao do zlata na Igrama u Seulu 1988. godine.

"Mislim da je sada još bolji osećaj nego kada sam ja osvojio zlato. Stvarno je odradila perfektno i više nego što smo očekivali. Maltene nisam ni gledao gađanje, sve vreme sam šetao i nijednom nisam pogledao u cev kad je gađala. Samo sam pratio rezultat i video da dobro ide", rekao je selektor srpskih strelaca i Ivanin otac.

Kako je rekao, poslednji savet koji je dao pred izlazak na strelište odnosio se na vetar i samopouzdanje.

"Rekao sam joj da obrati pažnju na vetar i da se ničega ne boji. Bilo je bitno da zna da je spremna i da ostane opuštena", kazao je Maksimović.

Ivana Maksimović je bila najmlađa od osam finalistkinja, a njen otac je kazao da veruje da će ubuduće osvojiti još medalja.

"Rezultatski ne može još mnogo da napreduje, bar ne u ovoj disciplini jer je svetski rekord samo tri kruga više", rekao je Goran u šali i dodao: "Sad je bio cilj da dostigne državni rekord Lidije Mihajlović, koji je bio postavljen u zatvorenom, a sigurno će ići dalje. Bitni su plasmani i medalje ubuduće".

Selektor je istakao da od srpskih strelaca očekuje još medalja na Igrama u Londonu, pored Ivaninog srebra i bronze koju je prethodno osvojio Andrija Zlatić.

"Imamo Damira Mikeca, Andriju Zlatića i Nemanju Mirosavljeva. Svi su oni u samom vrhu u svojim disciplinama, tako da očekujemo još jednu medalju. U petak sam rekao da mora da bude još jedna medalja. Možda nisam ni planirao da bude danas, ali s obzirom da je Ivana uzela, treba očekivati još uzbuđenja do kraja", dodao je Goran Maksimović.

POVEZANE VESTI

Subota 04.08.2012. 22:33
Ivana i svi strelci su heroji nacije. To je definitivno dokazano.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online