Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 22.07.2012.
12:09
Vesti A

Maksa osvojio prvu i to zlatnu medalju

"Pogledao sam u metu, podigao vazdušnu pušku, nanišanio i opalio. Od tog trenutka bez tog uzbuđenja i strasti više nisam mogao da živim", kaže nekadašnji osvajač zlatne olimpijske medalje, a sada selektor strelaca Srbije Goran Maksimović, čija ćerka Ivana je takođe u olimpijskom timu za OI u Londonu.

Jedinstveni - Goran Maksimović sa kćerkom Ivanom

U srpskoj olimpijskoj ekspediciji u Londonu već prvog dana Igara biće - veselo. Tog dana, u petak 27. jula, 49. rođendan proslaviće Goran Maksimović, selektor naših najboljih strelaca, koji će uz rođendansku tortu svojim pulenima još jednom preneti svoja iskustva sa najveće svetske smotre.

Ima tu bezbroj priča. Pa, popularni Maksa je s vazdušnom i malokalibarskom puškom u ruci bio takmičar na čak pet olimpijskih turnira, od Los Anđelesa 1984. do Sidneja 2000, a jednom je već bio i selektor, u Atini 2004. U Londonu su mu, dakle, sedme Igre! Najuspešniji je bio u Seulu 1988, kad je osvojio prvu, i to zlatnu olimpijsku medalju za naše streljaštvo!


A, sve je počelo kad je kao desetogodišnjak u rodnom Svetozarevu, danas Jagodini, prvi put uzeo pušku u ruke.


"Pogledao sam u metu, podigao vazdušnu pušku, nanišanio i opalio. Od tog trenutka bez tog uzbuđenja i strasti više nisam mogao da živim", pričao je.


Streljaštvo mu je donelo sve. Uspeh, popularnost, medalje sa najvećih takmičenja, pa i životnu ljubav. Pred vatrenom linijom upoznao je i zaljubio se u svoju sadašnju suprugu Miru. Precizan, kao i uvek, Amorovom strelom je pogodio njeno srce i dalje su nastavili zajedno. A, plod njihove ljubavi je ćerka Ivana, sada srpska reprezentativka i olimpijka i po tome su Maksimovići - jedinstvena porodica.


Uvek i svuda ističe da mnogo u karijeri duguje nekadašnjem selektoru i magu streljaštva Branislavu Lončaru, koji ga je uvrstio u tim pred OI u Seulu i nagovorio da se oproba i u disciplini vazdušna puška. Maksimović se odužio na najlepši način - četvrtim metkom u seriji stekao je za čitav krug razliku na ostale rivale i, zadržavši koncentraciju, narednim hicima „upucao" zlato. Njegov uspeh bio je lep nagoveštaj da će se "plavi" iz Južne Koreje vratiti sa 11 medalja.


Vreme je za nove - u Londonu. I, kako kaže, nije bitno da li će je osvojiti Ivana, Zorana Arunović, Damir Mikec, Zlatić ili ponovo Jasna Šekarić. Kao selektoru, svi oni su njegova deca.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online