Nedelja 23. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 15.04.2012.
12:51
P. Živković - Vesti A

Oni žive samo za olimpijsko zlato!

"Obećanja nikad nismo davali, pa će tako biti i sada, ali znam da ćemo otići maksimalno spremni i motivisani da obradujemo naciju", kaže Filip Filipović.

Filip na druženju sa decom u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu

Zlatni "delfini" bili su ponovo na okupu u Beogradu. Dejan Udovičić, selektor vaterpolo reprezentacije, iskoristio je rupu u kalendaru kad su u pitanju klupska takmičenja i odlučio da okupi svoje pulene i omogući im da osete duh zajedništva pred start priprema za Olimpijske igre u Londonu. Vredno su momci trenirali na Vračaru, i već se vratili u svoje klubove pred novo okupljanje i naporne priprema za centralni događaj u godini.


San svakog sportiste je osvajanje medalje na najvažnijem svetskom takmičenju, a san srpskih vaterpolista je - zlatno odličje. Pune četiri godine pričaju da im je to prioritetni cilj, a dovoljno su mladi da do željenih visina mogu da stignu i 2016. u Rio de Žaneiru.

Turniri u Italiji i Dablinu


Poznato je da će u Londonu biti mesta za 12 igrača. Sva je prilika da će Udovičić birati između: Slobodana Sora, Branislava Mitrovića, Gojka Pijetlovića (golmani), potom Miloša Ćuka, Stefana Mitrovića, Milana Aleksića, Luku Šaponjića, Dušana Mandića, Nemanju Ubovića, Srđana Vuksanovića, Borisa Vapenskog, Nemanju Matovića, Marka Avramovića, Vanju Udovičića, Andriju Prlainovića, Duška Pijetlovića, Filipa Filipovića, Slobodana Nikića i Živka Gocića.


Tokom priprema za OI srpski tim će igrati na jednom turniru u Italiji (protivnici verovatno: Grčka, Mađarska, Kanada, Australija i Italija), a potom i na turniru u Dablinu od 5. do 8. jula (rivali: Velika Britanija, Hrvatska, Nemačka, Crna Gora i Mađarska).

Srpski vaterpolo je godinama unazad na svetskom tronu. Mnogi su se plašili da će smena generacija biti bolna. Međutim, Dejan Udovičić je hrabro preuzeo brigu o timu i nastavio da radi sa momcima sa kojima je osvajao zlatna svetska odličja u juniorskoj konkurenciji.

U međuvremenu je novi srpski tim osvojio sve moguće najsjajnije medalje na četiri različita takmičenja. Filip Filipović i Vanja Udovičić su se smenjivali sa zvanjem najboljeg svetskog vaterpoliste, Slobodan Soro je godinama najbolji golman...

Najlepšu priču srpskog sporta treba zaokružiti najvrednijim trofejom.

"Živimo za olimpijsko zlato i to nikada nismo krili", kaže Filip Filipović, najbolji svetski vaterpolista.

"Približava se početak olimpijskog turnira i verujem da ćemo spremni dočekati takmičenje u Londonu. Obećanja nikad nismo davali, pa će tako biti i sada. Znam da ćemo otići maksimalno spremni i motivisani i uradićemo sve da pobedimo sve protivnike i obradujemo naciju. Svaki put kad čujem himnu prođe me jeza. Za mene je to specijalan osećaj, pevamo himnu svi kao jedan i osećamo posebnu bliskost sa svojim narodom".


Raduje se Filipović i zbog činjenice da će se u Londonu družiti i sa ostalim srpskim sportistima. I priželjkuje da ih bude u što većem broju.

A, svakim danom je naš tim bogatiji za još nekog učesnika najvažnije sportske manifestacije na planeti. Srpski tim za sada ima 62 sportista u 10 sportova, koji su se kvalifikovali za London. Ne treba ni naglašavati da je vaterpolo reprezentacija jedina od ekipnih sportova koja je obezbedila učešće u Londonu. Svi se nadaju da će isto uraditi košarkaši i i obe odbojkaške selekcije.

"Svakom profesionalnom sportisti je želja da učestvuje na Igrama. Nadam se da ću učestvovati na drugoj zaredom. Svi mi učesnici Igara se svako jutro budimo sa željom da se vratimo sa nekim od odličja za našu zemlju".


Filipović je ovu rečenicu ponovio i na druženju sa decom u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu. I klince je najviše zanimalo da li će svoje ljubimce čekati ispred Skupštine sa zlatnim odličjem.

"I druge reprezentacije imaju isti cilj. Sigurno neće biti lako. Pokazali smo ranije da znamo do pobedničkog postolja. Veoma je važno da nas povrede zaobiđu, i da budemo fokusirani na takmičenje. Optimista sam".


Filipović nije krio oduševljenje druženjem sa klincima, otkrivši da podrška dece najviše znači sportistima:

"Drago mi je što imamo podršku dece. Oni su budući šampioni i šampionke, u njihovom društvu je sve lepše. Izuzetno sam zadovoljan što veliki broj dece prati i trenira vaterpolo i što imamo bazu sportista za budućnost". 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online