Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 08.02.2011.
13:28 >> 18:55h
Vestionline, Beta A

EL: Partizan sa Jugom, Jadranom i Budvom

Vaterpolisti Partizana igraće u četvrtfinalu Evrolige u grupi sa dubrovačkim Jugom, Jadranom iz Herceg Novog i Budvom, odlučeno je danas žrebom u Rimu.

U drugoj četvrtfinalnoj grupi igraće Mladost iz Zagreba, Primorje iz Rijeke, italijanski Pro Reko i mađarski Vašaš.

Četvrtfinalna faza počinje 16. februara, a završava se 4. maja, nakon čega će po dve najbolje ekipe iz grupa izboriti plasman na fajnal-for, koji će biti održan 3. i 4. juna, a domaćin će biti određen naknadno.

Srpski šampion je na žrebu poželeo da izbegne Pro Reko i Jug, uz "crno-bele", sigurno dve najkvalitetnije ekipe trenutno u Evropi. Na kraju je žreb Partizanu odredio Jug, za nijansu manje opasnijeg rivala.

Rivali Partizana u Evroligi nezadovoljni žrebom

 

Predstavnici Juga, Budve i Jadrana iz Herceg Novog nisu baš zadovoljni žrebom četvrtfinalnih grupa vaterpolo Evrolige, koji im je za najvećeg rivala dodelio Partizan. Naročito se ishod žreba nije svideo crnogorskim ekipama.

 

"Mi smo zadovoljni jer smo izbegli ekipu Pro Reka, ali smo nezadovoljni jer nam je došao Partizan, kao najjača drugoplasirana ekipa u takmičenju", rekao je trener Jadrana Ivica Tucak, dodavši da u grupi ipak svako svakog može da pobedi.

 

Iskreno je o crno-belima govorio i sportski direktor Budve, Ivan Kotarac:

 

"Očekivali smo i povoljniji žreb, a svakako smo želeli da izbegnemo ekipu Juga. Što je još gore, dobili smo Partizan. Realno, ova dva kluba imaju najveće šanse, ali mi se nećemo predati unapred, to je sigurno", istakao je Kotorac, dodavši da je dobro što Budvani igraju poslednji meč sa Jugom, pa ako se "oni već plasiraju - eto šanse".

 

Elvis Fatović, trener Juga, ne skriva da Dubrovčani imaju velike ambicije.

 

"Dobili smo grupu u kojoj svako svakoga izvrsno poznaje. U poslednje vreme igramo često jedni protiv drugih i neće tu biti velikih tajni. Odmah ću da kažem kako smatram da imamo šanse za prolazak na Fajnal for i to nas veseli. Izbegli smo Pro Reko koji je izraziti favorit u drugoj grupi, a tamo će se voditi žestoka borba između Primorja, Mladosti i Vašaša za drugo mesto", smatra Fatović.

 

Utakmice prvog kola druge faze takmičenja na programu su 16. februara, a poslednja runda zakazana je za 4. maj.

 

Na završni turnir Evrolige, koje će biti održan 3. i 4. juna ali čiji se domaćin još uvek ne zna, plasiraće se po dve najbolje ekipe iz obe grupe.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.06.2011. 19:35
ho ho !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online