Utorak 08.02.2011.
13:28 >> 18:55h
Vestionline, Beta

EL: Partizan sa Jugom, Jadranom i Budvom

U drugoj četvrtfinalnoj grupi igraće Mladost iz Zagreba, Primorje iz Rijeke, italijanski Pro Reko i mađarski Vašaš.

Četvrtfinalna faza počinje 16. februara, a završava se 4. maja, nakon čega će po dve najbolje ekipe iz grupa izboriti plasman na fajnal-for, koji će biti održan 3. i 4. juna, a domaćin će biti određen naknadno.

Srpski šampion je na žrebu poželeo da izbegne Pro Reko i Jug, uz "crno-bele", sigurno dve najkvalitetnije ekipe trenutno u Evropi. Na kraju je žreb Partizanu odredio Jug, za nijansu manje opasnijeg rivala.

Rivali Partizana u Evroligi nezadovoljni žrebom

 

Predstavnici Juga, Budve i Jadrana iz Herceg Novog nisu baš zadovoljni žrebom četvrtfinalnih grupa vaterpolo Evrolige, koji im je za najvećeg rivala dodelio Partizan. Naročito se ishod žreba nije svideo crnogorskim ekipama.

 

"Mi smo zadovoljni jer smo izbegli ekipu Pro Reka, ali smo nezadovoljni jer nam je došao Partizan, kao najjača drugoplasirana ekipa u takmičenju", rekao je trener Jadrana Ivica Tucak, dodavši da u grupi ipak svako svakog može da pobedi.

 

Iskreno je o crno-belima govorio i sportski direktor Budve, Ivan Kotarac:

 

"Očekivali smo i povoljniji žreb, a svakako smo želeli da izbegnemo ekipu Juga. Što je još gore, dobili smo Partizan. Realno, ova dva kluba imaju najveće šanse, ali mi se nećemo predati unapred, to je sigurno", istakao je Kotorac, dodavši da je dobro što Budvani igraju poslednji meč sa Jugom, pa ako se "oni već plasiraju - eto šanse".

 

Elvis Fatović, trener Juga, ne skriva da Dubrovčani imaju velike ambicije.

 

"Dobili smo grupu u kojoj svako svakoga izvrsno poznaje. U poslednje vreme igramo često jedni protiv drugih i neće tu biti velikih tajni. Odmah ću da kažem kako smatram da imamo šanse za prolazak na Fajnal for i to nas veseli. Izbegli smo Pro Reko koji je izraziti favorit u drugoj grupi, a tamo će se voditi žestoka borba između Primorja, Mladosti i Vašaša za drugo mesto", smatra Fatović.

 

Utakmice prvog kola druge faze takmičenja na programu su 16. februara, a poslednja runda zakazana je za 4. maj.

 

Na završni turnir Evrolige, koje će biti održan 3. i 4. juna ali čiji se domaćin još uvek ne zna, plasiraće se po dve najbolje ekipe iz obe grupe.

2024 © - Vesti online