Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 25.07.2010.
21:00
Vestionline A

Odbojkašice Srbije odbranile titulu EL

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije odbranila je titulu šampiona Evropske lige, pošto je u finalu savladala selekciju Bugarske sa 3:1 (25:20, 25:20, 16:25, 25:22).

Ovo takmičenje je organizovano po drugi put, a trofej je kao i prošle godine pripao izabranicama selektora Zorana Terzića.

Ovim trijumfom srpske odbojkašice su izborile i prvo učešće na prestižnom Gran priju naredne godine, takmičenju koje okuplja najbolje svetske ekipe, i koje je pandan muškoj Svetskoj ligi.

Srpkinje su nakon ubedljive pobede nad Izraelom 3:0, zasluženo trijumfovale i protiv Bugarske, a trenutak opuštanja viđen je samo u trećem setu finala.

Nakon uvodnih 25:20 u prvom setu, istim rezultatom rešen je i drugi deo igre, da bi nakon toga usledio pad u igri napših odbojkašica koje su treći set prepustile Bugarkama rezultatom 16:25.

Međutim, nijednog trenutka njihova pobeda nije dolazila u pitanje i posle 92 minuta igre, Srpkinje su sa 25:22 ostvarile pobedu i odbranile trofej Evropske lige.

Najzaslužnija za trijumf u finalu bila je Jovana Brakočević sa osvojenih 18 poena, dok je kapiten Jelena Nikolić imala 16. U bugarskoj ekipi, Antonina Zetova bila je najbolja sa 18 poena, a Strašimira Filipova i Eva Janeva po 12.

Srpske odbojkašice sada očekuje tronedeljni odmor, a potom sledi početak priprema za Svetsko prvenstvo, koje se od 29. oktobra do 14. novembra održava u Japanu.

Jelena Nikolić MVP Evrolige

Srpska odbojkašica Jelena Nikolić proglašena je za najkorisniju igračicu (MVP) finalnog turnira Evrolige u Ankari.

Srbija je dobila još tri pojedinačne nagrade pošto je Jovana Brakočević proglašena za najboljeg smečera, Maja Ognjenović je najbolji tehničar, a Jelena Nikolić je osvojila još jednu nagradu, za najboljeg primača.

U ostalim kategorijama, Turkinja Darnel Neslihan je najbolji poenter, Bugarka Strašimira Filipova najbolji server, Eda Erdem iz Turske je najbolji bloker, a Marija Filipova iz Bugarske proglašena je najboljim liberom turnira.

Podsetimo, Srbija je pobedom nad Bugarskom od 3:1 u setovima odbranila titulu u Evroligi i izborila je plasman na Gran pri naredne godine. Turkinje su trijumfom nad Izraelom (3:0) osvojile bronzu.

Nedelja 25.07.2010. 21:56
Devojke su ODBRANILE titulu,sto znaci da su je i prosle godine uzele! Odbojka,kosarka,vaterpolo,i do skora rukomet je ono cime Srbija moze da se dici,i cime godinama jeste. Nadam se da ce se ljudi iz vlasti konacno opametiti i poceti da povlace abnormalne cifre iz fudbala (300.000 evra za ispadanje u 2 ligu),i poceti da ulazu u sportove za koje je dokazano da imaju perspektivu u ovoj zemlji! Naravno i plivanje. Sam podatak da je privatnik kupio vaterpolo timu opremu,i organizovao prevoz na evropsko prvenstvo,gde su osvojili ZLATO,je sramotan za ovu zemlju!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online