Nedelja 25.07.2010.
21:00
Vestionline

Odbojkašice Srbije odbranile titulu EL

Ovo takmičenje je organizovano po drugi put, a trofej je kao i prošle godine pripao izabranicama selektora Zorana Terzića.

Ovim trijumfom srpske odbojkašice su izborile i prvo učešće na prestižnom Gran priju naredne godine, takmičenju koje okuplja najbolje svetske ekipe, i koje je pandan muškoj Svetskoj ligi.

Srpkinje su nakon ubedljive pobede nad Izraelom 3:0, zasluženo trijumfovale i protiv Bugarske, a trenutak opuštanja viđen je samo u trećem setu finala.

Nakon uvodnih 25:20 u prvom setu, istim rezultatom rešen je i drugi deo igre, da bi nakon toga usledio pad u igri napših odbojkašica koje su treći set prepustile Bugarkama rezultatom 16:25.

Međutim, nijednog trenutka njihova pobeda nije dolazila u pitanje i posle 92 minuta igre, Srpkinje su sa 25:22 ostvarile pobedu i odbranile trofej Evropske lige.

Najzaslužnija za trijumf u finalu bila je Jovana Brakočević sa osvojenih 18 poena, dok je kapiten Jelena Nikolić imala 16. U bugarskoj ekipi, Antonina Zetova bila je najbolja sa 18 poena, a Strašimira Filipova i Eva Janeva po 12.

Srpske odbojkašice sada očekuje tronedeljni odmor, a potom sledi početak priprema za Svetsko prvenstvo, koje se od 29. oktobra do 14. novembra održava u Japanu.

Jelena Nikolić MVP Evrolige

Srpska odbojkašica Jelena Nikolić proglašena je za najkorisniju igračicu (MVP) finalnog turnira Evrolige u Ankari.

Srbija je dobila još tri pojedinačne nagrade pošto je Jovana Brakočević proglašena za najboljeg smečera, Maja Ognjenović je najbolji tehničar, a Jelena Nikolić je osvojila još jednu nagradu, za najboljeg primača.

U ostalim kategorijama, Turkinja Darnel Neslihan je najbolji poenter, Bugarka Strašimira Filipova najbolji server, Eda Erdem iz Turske je najbolji bloker, a Marija Filipova iz Bugarske proglašena je najboljim liberom turnira.

Podsetimo, Srbija je pobedom nad Bugarskom od 3:1 u setovima odbranila titulu u Evroligi i izborila je plasman na Gran pri naredne godine. Turkinje su trijumfom nad Izraelom (3:0) osvojile bronzu.

2024 © - Vesti online