Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.03.2018.
06:20
A. Stanković - Vesti A

Srpkinje ukrasi drugog kruga

Posle 97 dana i 48 uzbudljivih mečeva završeno je takmičenje po grupama CEV Lige šampionki. U plej-of su se plasirala četiri pobednika grupa: Volej Alba Berlin, Gorgonzola Novara, Dinamo Kazanj i Vakifbank, kao i dve najbolje plasirane ekipe - Volero Cirih i Imola Koneljijano.

EPA/ANDRZEJ GRYGIEL POLAND OUT
Srpski volero: Ana Antonijević u akciji

Nažalost, "u bubnju" je ostao poljski Hemik sa tri srpske reprezentativke, pa se broj predstavnika naše odbojke u najelitnijem klupskom takmičenju smanjio na sedam. To je velika šteta, pošto će evropska publika ostati uskraćena za maestralne partije Stefane Veljković, koja već nekoliko godina nosi igru poljskog šampiona, kao i Bianke Buše i Slađane Mirković, koji su joj se letos pridružile u Policu. Na oproštaju od Lige šampionki Hemik je savladao našu Vizuru "samo" sa 3:2, pa može da se kaže da su "ajkulice" iz Rume (baš kao i bugarska Marica, koja je pre nekoliko nedelja "otkinula" bod) pokvarile računicu Poljakinjama.

U Košalinu su blistale Sara Lozo i Katarina Lazović sa po 20, veteranka Slađana Erić sa 17 i Maja Aleksić sa 14 poena. Ovim bodom, kao i dvema prethodnim pobedama nad Bugarkama, Vizura je oduševila igrama u eliti i nema sumnje da će se mnoge devojke iz ovog tima naći i na spisku selektora Zorana Terzića za pripreme reprezentacije, a možda i u Ligi nacija.

Loše izdanje u Fort Loderdejlu

Novu sezonu otvorili su i najbolji predstavnici naše odbojke na pesku koji su učestvovovali u kvalifikacijama za FIVB 5 turnir u Fort Loderdejlu u Floridi (SAD). Nažalost, ni šampioni ni šampionke Srbije nisu uspeli da prođu u glavni žreb. Lazar Kolarić i Đorđe Klašnić su poraženi od Čileanaca Estebana i Grimalta - 17:21, 18:21, pa su završili na 41. mestu.
Milena Matić i Marija Milošević su izgubile od Brazilki Lime i Orte - 14:21, 18:21. Oba naša para nastavljaju s treninzima u Majamiju, pošto su im svi planovi usmereni na učešće na turnirima Mejdžor serije.

Ovakav rasplet išao je naruku ciriškom Voleru koji je posle nešto lošijeg starta nanizao tri maksimalne pobede i izvadio kartu za drugu fazu. Ekipa iz Ciriha igra kao preporođena otkad se Ani Antonijević i Silviji Popović pridružila Ana Bjelica.

Sjajna korektorka srpske reprezentacije bila je odlična i u derbiju s berlinskom Albom u kojem je sa 12 poena doprinela ubedljivom trijumfu nad Nemicama. Rolu najbolje akterke meča ponela je, ipak, Šveđanka srpskog porekla Aleksandra Lazić sa 19 poena. Alba je tako doživela prvi poraz, ali naš trener Darko Zakoč, Aleksandra Crnković i Marina Vujović još ranije su obezbedili prvu poziciju.

Od Lige šampionki oprostio se i trener Zoran Terzić, čiji je moskovski Dinamo sa 3:0 savladao Lođ. Jedine ekipe sa svih šest pobeda su dva "drim tima" - Dinamo Kazanj i Vakifbank. Tim iz Istanbula je grupnu fazu završio kao što je i počeo, pobedom nad Galatasarajom od 3:1, čime je velikom gradskom rivalu spustio rampu na dalje učešće u eliti. Blistale su Kineskinja Žu, Holanđanka Sletjes i, naravno, naša Milena Rašić, koja je učinak od 11 poena ukrasila sa tri asa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online