Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 01.08.2012.
18:55
Beta A

Terzić: Ekipa je prava i zalog je za budućnost

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da njegov tim treba do kraja turnira u Londonu da pokaže da je prava ekipa, dok su igračice jako teško doživele današnji poraz od Turske, kojim su najverovatnije završile učešće na Olimpijskim igrama.

Devojkama je poraz teško pao - Zoran Terzić

"Moramo da se borimo za svaki poen, moramo mnogo toga da uradimo, a onda dođemo u situaciju da smo u egalu i da imamo neku šansu, pa onda izgubimo lako dva-tri poena. To je sve teško nadoknaditi i to su stvari koje mnogo nerviraju tokom igre i sigurno loše izgledaju sa strane, ali moramo da budemo svesni da su normalne za ovu ekipu", rekao je Terzić posle poraza od Turske.

Srbija je izgubila 0:3, što joj je treći poraz na Igrama u Londonu. U poslednja dva kola protivnici će biti dva kandidata za medalju, SAD i Brazil.

"Treba igračice rasteretiti maksimalno i pustiti ih da igraju, a sigurno je da će neka prava igra i rezultat doći. Rano je govoriti da će se to desiti na ovom turniru, ali iskreno se nadam da će ovo biti dobar zalog za budućnost...Teško da bilo šta može da se popravi što se tiče igre...u bilo kom smislu. Jedino na motivacionom planu da pokušamo svi zajedno da ovaj turnir izguramo do kraja na pravi način, i svojim ponašanjem na terenu i van njega pokažemo da smo prava ekipa. Prave ekipe nekada gube, nekada pobeđuju, to je normalno u sportu i ne treba praviti dramu oko toga, naročito unutar ekipe", rekao je Terzić.

Jedna od najiskusnijih u timu Jovana Brakočević nije mogla da kaže zašto se dešavaju takvi padovi u igri i ocenila je da je ova ekipa dostigla svoj trenutni maksimum.

"Iskreno, ne mogu da kažem da li je to nedostatak snage ili je to mentalne prirode. Nešto fali, ali to sigurno nije motiv. Dajemo sve od sebe, ali ovo je očigledno naš maksimum. Treba do kraja da odigramo što bolje, koji god rezultat da bude, a ja verujem da možemo bolje. Očigledno je da nemamo snage da prelomimo. Nemamo čak snage ni da se radujemo jer i to uzima energiju", rekla je Brakočevićeva.

Korektor Srbije je kazala da nije realno očekivati četvrtfinale protiv Brazila i SAD.

"To su kandidati za medalju, ne za četvrtfinale, nego za medalju, mi ćemo igrati i dati sve od sebe. Kakav god da bude rezultat, igraćemo bolje", rekla je Jovana Brakočević drhtavim glasom.

Novinari su primetili da joj nije lako i pitali kakvo je raspoloženje u timu.

"Stvarno dajemo sve od sebe, svaka devojka daje sve od sebe...Mislim da svi treba da budete ponosni na nas što smo došli ovde i što se trudimo, a sad...što ne možemo bolje...biće valjda drugih prilika...Sve smo tužne, bukvalno ne izlazimo iz soba, samo razmišljamo gde smo pogrešile i šta smo uradile. Vi da vidite naše stanje u ovom trenutku...zaista nije ni malo lepo...Mi smo u Pekingu dale sve od sebe i sada dajemo sve od sebe...mnogo nam je krivo", rekla je ona sa suzama u očima pre nego što su je novinari prekinuli i pustili da ide u svlačionicu.

Kapiten Maja Ognjenović rekla je da je igra bila mnogo bolja nego u prethodne dve utakmice, ali da nema objašnjenjenja za padove u igri.

"Bilo je dosta bolje nego u prethodne dve utakmice, bilo je tu i tamo prepoznatljive igre. Ne znam šta se desilo u drugom setu, ne mogu više da objasnim te padove...Da baš tako padnemo i da ne možemo da se izdignemo posle toga mi je nestvarno. Kada smo se u trećem setu opustile i počele da igramo bez straha i pritiska, igra je počela da liči na nešto", rekla je Ognjenovićeva i dodala:

"Isto smo danas igrale bez energije, bez duha. Ne znam zašto, ova utakmica nam je bila mnogo bitna, maltene presudna. Da smo nju dobili, sigurno bismo dobili krila i imali više snage u poslednje dve utakmice...Sad je baš teško. Sad bi trebalo da odigramo za sebe, da uživamo na terenu i da izgledamo onako kako možemo, a ne ovako kao u ove dve utakmice", rekla je kapiten Srbije.

Ona je kazala da tim nema šta da izgubi protiv dva jaka protivnika u poslednjim kolima.

"Dokazali smo više puta da sa njima možemo da igramo ravnopravno i da nisu reprezentacije sa kojima ne možemo da se nosimo, ali samo kada bismo malo promenile razmišljanje i izraze lica", kazala je Maja Ognjenović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online