Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.11.2011.
09:47 >> 11:56h
Vestionline, B92 A

Odbojkaši Srbije poraženi od Poljske

Srpski odbojkaši doživeli su i drugi poraz na Svetskom kupu u Japanu pošto su u drugom kolu izgubili od Poljske sa 3:1 (21:25, 25:18, 25:19, 30:28), posle jednog sata i 38 minuta igre.

Izabranici Igora Kolakovića na startu takmičenja poraženi su od Argentine i tako su već posle dva meča zakomplikovali svoj put ka Olimpijskim igrama u Londonu.

Naredni meč evropske šampione očekuje već u sredu od 3 časa po srednjeevropskom vremenu, protiv Irana.  

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je ekipa napravila pomak u igri u drugom kolu Svetskog kupa u Japanu, ali da je još daleko od svoje prave igre.

"Napravili smo napredak u odnosu na jučerašnji meč, što nije bilo teško, ali rezultatski smo na još jednoj nuli. Dobro je što smo u četvrtom setu pokazali najviše energije, to znači da su mladi igrači shvatili svoju ulogu i pokazali da se na njih može računati kada je najpotrebnije. Šteta što nismo dobili taj set i produžili
meč", rekao je Kolaković i dodao:


"Daleko smo od onoga što nas zanima i kako smo igrali na Evropskom prvenstvu, ali je još rano govoriti kako i zašto. Obaveza nam je u narednim mečevima da unapređujemo igru i rezultate, a prva sledeća prilika za to je protiv Irana", kazao je selektor Srbije.

Primač servisa Miloš Nikić rekao je da reprezentacija "ima obavezu" da igra dobro svaku utakmicu do kraja, iako je daleko od plasmana na Olimpijske igre, na koje će se kvalifikovati samo tri prvoplasirane ekipe sa Svetskog kupa.

"Bili smo malo bolji danas, što nije teško jer nije moglo gore nego juče. Nismo imali energije u drugom i trećem setu, a mlađi su uneli energiju u četvrtom, što mnogo znači za sledeće mečeve. Treba da zaboravimo na plasman, jer će biti jako teško. Kada nismo osvojili bodove u ova dva meča, teško da ćemo protiv težih protivnika, ali ćemo igrati svaku utakmicu do kraja maksimalno", rekao je Nikić.

Posle Irana, Srbiju tek čekaju Kuba, Rusija, Italija, Brazil.

Srednji bloker Marko Podraščanin rekao je da je u današnjoj utakmici bilo mnogo grešaka, a da će na Svetskom kupu biti najuspešnije ekipe sa najboljim kontinuitetom.

"Znali smo da moramo da dobijemo Poljsku ako hoćemo nečemu da se nadamo, ali je bilo mnogo grešaka, sa obe strane. Neće biti neki veliki kvalitet igre na ovom takmičenju, dobijaće onaj ko ima najveći kontinuitet...Imamo nula bodova, ali ne damo se, važno je da svaku sledeću utakmicu odigramo bolje nego današnju", rekao je Podraščanin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online