Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 21.09.2013.
21:36
BETA A

Kolaković: Poslednja tri seta su recept

Selektor Srbije Igor Kolaković rekao je da njegova ekipa energijom koju je pokazala u poslednja tri seta protiv Holandije može da se nada pobedama na EP.

Igor Kolaković
 

Srbija je, posle poraza od Slovenije na startu, zabeležila i prvu pobedu na Evropskom prvenstvu, pošto je u danskom Herning pobedila selekciju Holandije sa 3:2.

Srbija je gubila sa 2:0 u setovima, ali je uspela, mnogo boljom igrom u nastavku, da preokrene rezultat i dodje do pobede.

"U prva dva seta ne prepoznajemo ni igru ni saigrače... Ne znam zašto je toliki pritisak. Kad smo odlazili ja sam rekao da treba da uključimo i entuzijazam i euforiju i da bez toga nema šanse da igramo", rekao je Kolaković posle meča.

Kolaković je ocenio da je igra Srbije u prva dva seta bila razočaravajuća.

"Mi nismo prvaci Evrope koji su se prošetali do evropskog zlata, i koji su zadržali taj kvalitet i koji su možda još i napredovali. Mi smo ekipa koja se bori za svoj prostor na evropskom šampionatu i mi jedino možemo da igramo sa ovom energijom sa kojom smo igrali poslednja tri seta. To je jedini recept za našu igru", kazao je on.

"Dali smo sebi priliku da preživimo do sutra i da u meču sa Finskom probamo da tražimo svoju šansu", dodao je selektor Srbije.

Najbolji pojedinac u današnjem meču Aleksandar Atanasijević kazao je da je Srbija danas praktično odigrala dve utakmice.

"Prva dva seta smo zaista katastrofalno počeli, mislim da je razlog tome jer smo zaista osećali veliki pritisak, pošto smo juče izgubili gotov meč i znali smo da danas moramo da pobedimo. Dva seta smo lako izgubili, a kasnije smo se uzobiljili i počeli da igramo", rekao je Atanasijević.

On je ocenio da poslednja tri seta protiv Holandije treba da budu pokazatelj Srbiji kako treba da igra na Evropskom prvenstvu.

"Ako se budemo ovako trudili možemo sa svakim da igramo", dodao je Atanasijević.

Srednji bloker Marko Podraščanin kazao je da je meč bio težak, ali da pobeda može mnogo da donese Srbiji.

"Bilo je teško, naročito u prva dva seta. Znali smo, ako izgubimo utakmicu, da je to kraj za nas na ovom evropskom što bi bio veliki neuspeh. Dobili smo jednu izgubljenu utakmicu i mislim da nam može mnogo doneti, ne samo rezultatski već i na psihičkom planu za nastavak takmičenja", rekao je Podraščanin.

POVEZANE VESTI

Subota 21.09.2013. 23:32
Bravo momci ! Napred Srbija !!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online