Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 30.08.2011.
18:06
Vestionline, Kurir A

Odbojkašice Srbije doputovale sa bronzom iz Makaa

Odbojkašice Srbije vratile su se iz Makaa sa Gran prija, na kome su osvojile treće mesto, srećne posle "fantastičnog uspeha i pozitivne atmosfere u ekipi".

Odbojkašice Srebije na prijemu posle dolaska sa Gran Prija iz Makaa

"Osvajanje bronze na Gran priju je fantastičan uspeh. Evroliga je bila fantastična uvertira za ono što smo sad napravile, a nadam se da će Gran pri biti uvertira za ono što ćemo napraviti na Evropskom prvenstvu", rekla je Maja Ognjenović na konferenciji za novinare na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.
 

Sa njom se složila Jovana Brakočević koja je na takmičenju proglašena za najboljeg poentera.

"Raduje me atmosfera koja je vladala na terenu i ja sam presrećna zbog toga. I kad smo gubili, pobednički duh je bio prisutan. Mi smo se trudile da budemo što pozitivnije i to je rezultiralo sjajnim uspehom", kazala je Brakočević.

Selektor reprezentacije Zoran Terzić skinuo je pritisak sa devojaka da moraju da uspeju na Evropskom prvenstvu koje se održava u Srbiji.


"Sigurno da postoji ogromna doza zadovoljstva zbog rezultata, ali ja lično sam najsrećniji zbog načina kako smo došli do trećeg mesta. Način na koji su devojke igrale bio je fantastičan i više od naših očekivanja", ocenio je Terzić.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Borčić čestitao je odbojkašicama i naglasio da ne moraju da osećaju pritisak na Evropskom prvenstvu koje se igra u Srbiji.

"Osmesi na licima devojaka govori koliki smo rezultat napravili. Kada smo počeli takmičenje u Evroligi svi su podcenili to takmičenje i nisu ga shvatili na ozbiljno. Mi smo uzeli zlato i došli na najprestižnije takmičenje Gran pri i osvojili medalju", rekao je Boričić.

Ministarka za omladinu i sport u Vladi republike Srbije Snežana Samardžić Marković istakla je da je ono što su odbojkašice uradile ponos cele Srbije.


"Mi još više očekujemo dobrih rezultata na predstojećem Evropskom prvenstvu gde ćemo biti ponosni domaćini, a sigurna sam i ponosni nosioci medalje.

Čestitam stručnom timu na izvanrednom znanju, a devojkama način kako su svojim ponašanjem predstavile Srbiju na najlepši način", rekla je Samardžić Marković.


EP za odbojkašice održaće se od 23. septembra do 2. oktobra u Srbiji i Italiji.

Svetski kadetski prvaci u odbojci stigli u Beograd

 

Muška kadetska odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je u utorak u Beograd nakon što je u Argentini odbranila titulu prvaka sveta.

 

"San svakog sportiste je da osvoji medalju, a pogotovo svetsko zlato. Nadam se da ćemo imati mnogo uspeha i u narednih takmičenjima", rekao je reprezentativac Srbije Uroš Kovačević na aerodromu u Beogradu.

 

Selektor kadetske reprezentacije Srbije Milan Đuričić rekao je da mu je drago što je njegova ekipa napravila preokret u finalu protiv Španije.

 

"Bilo je ovo teško i naporno takmičenje, trebalo je izdržati sve. U meču sa Španijom smo gubili sa 1:0, ali smo izdržali sve i na kraju osvojili zlatnu medalju", naveo je on.

 

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Aleksandar Boričić čestitao je kadetima i poželeo im da postanu svetski prvaci i u seniorskoj konkurenciji.

 

"Od srca im čestitam, jer Srbija nema veliki broj reprezentacija koje mogu da kažu da su svetski prvaci. U petom setu finala su dokazali da su najbolji na svetu. Želim im lepu buduhnost i da budu svetski prvaci u seniorskoj kategoriji", istakao je Boričić.

 

Kadeti Srbije su u aprilu ove godine osvojili titulu evropskog prvaka.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.08.2011. 18:57
Devojke hvala vam puno na svemu sto ste nam pruzile svojim trudom, zalaganjem i borbenoscu! Uzivao sam gledajuci vas na Arena Sportu, samo ne znam zasto placam pretplatu Tijanicu, kada se cenjeni RTS nije udostojio da prenosi ovo prestizno takmicenje u odbojci. Bruko...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online