Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.08.2018.
12:57
Vestionline A

Galinari "ispalio" Italiju

Krilo Los Anđeles Klipersa neće biti na raspolaganju selektoru Saketiju za predstojeće dve utakmice kvalifikacija za Svetski kup 2019.

EPA/LUKAS SCHULZE
Danilo Galinari, košarkaš Los Anđeles Klipersa

- Moraš da osećaš "plavo". I moraš to da pokažeš delima, a ne rečima.

Ovako je selektor Italije Meo Saketi - aludirajući na boju nacionalnog dresa - prokomentarisao odustajanje Danila Galinarija (30) od nastupa za reprezentaciju u mečevima protiv Poljske i Mađarske idućeg meseca.

Kao što je poznato, u septembru počinje završna faza kvalifikacija za Mundobasket u Kini i te dve utakmice su jedine za koje selektori mogu da očekuju odziv košarkaša iz NBA lige i evroligaških timova.

U preostala četiri meča, zakazana za novembar ove i februar 2019, većina reprezentacija koje decenijama "vedre i oblače" evropskom i svetskom košarkom, ponovo će biti u desetkovanom sastavu.

Kao uostalom i godinu dana ranije u istim terminima.

Saketi nije krio razočaranje što najveća zvezda italijanske košarke neće stati pod italijansku zastavu ni sada kada je, teoretski, u poziciji da to učini.

Galinari mu je svoje "ne" saopštio u telefonskom pozivu iz Los Anđelesa, nekoliko dana nakon što je predsedniku nacionalnog saveza Đaniju Petrućiju navodno obećao da će se staviti na raspolaganje reprezentaciji.

- Ovog puta me je lično pozvao, ali to ne menja suštinu. Primio sam k znanju da neće doći. Ne mogu da kleknem i molim ga, niti da zovem policiju. Igraćemo bez njega - rekao je Saketi.

- Nadao sam se da će u ovom "prozoru" sve biti lakše, jer se utakmice igraju pre nego što NBA timovi otvore trening kampove. Ali, moć NBA lige i manjak želje kod igrača očigledno su nepremostive prepreke - dodao je iskusni trener.

"Azuri" će se boriti za jedno od prva tri mesta u grupi J, u kojoj se Litvanija izdvojila sa skorom 6-0.

Italija je druga sa 4-2, a svi ostali (Poljska, Holandija, Hrvatska, Mađarska) imaju skor 3-3, što obećava žestoku i neizvesnu borbu, u kojoj bi neko od autsajdera mogao da profitira.

Ostaje da se vidi na koga će od petorice NBA igrača u septembru moći da se osloni selektor Srbije Aleksandar Đorđević. Iako su svi pozvani, pomoćni trener Jovica Antonić već je najavio da neće svi igrati...

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online