Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.11.2010.
20:18
Vestionline A

NLB: Zvezda dočekuje Cibonu, Partizan u Češkoj

U sedmom kolu košarkaške NLB lige košarkaši Crvene zvezde se nadaju prvoj pobedi i to protiv zagrebačke Cibone u "Pioniru", dok aktuelni šampion Partizan gostuje ekipi Nimburka u Češkoj.

Nada se prvoj pobedi na 'Jadranu' - trener Crvene zvezde Mihajlo Uvalin

Trener košarkaša Crvene zvezde Mihailo Uvalin izjavio je da očekuje prvu pobedu svog tima ove sezone u Jadranskoj ligi. "Crveno-beli" će u nedelju od 12,00 sati dočekati Cibonu.

"Po treći put u ovoj sezoni igramo u Pioniru i pokušaćemo da ostvarimo prvu pobedu i dođemo do bodova. Stvari se menjaju u našoj ekipi i za razliku od prošle utakmice koju smo igrali sa Zadrom u Pioniru, jači smo za dva igrača, od kojih je jedan već pokazao da će nam dati određenu sigurnost i kvalitet u igri pod košem. Mislim da smo u prošloj utakmici u Novom Mestu imali periode u kojim smo igrali možda i najkontrolisanije u napadu i u odbrani, u ovoj sezoni. Tada smo pokazali jedan pozitivan mentalitet i nismo prestajali da se borimo. Mislim da će naša ekipa i ceo stručni štab dati sve od sebe da odigramo jednu dobru utakmicu, i ostvarimo prvu pobedu koju svi željno isčekujemo“, rekao je Uvalin.

Vujadin Subotić je istakao da igra Crvene zvezde napreduje iz meča u meč.

"Nema puno toga da se kaže s obzirom da je ovakav skor iza nas. Kako sam ja došao u ekipu, mogu da kažem da je primetan napredak i u napadu i u odbrani. To su mladi momci kojima treba i sugerisati i pomoći, i mislim da će sve biti bolje. Pogotovo što smo dobili dva igrača koji imaju iskustvo i određeni broj utakmica iza sebe u raznim ligama. Znamo ko igra u Ciboni i odakle nam preti opasnost, i ostaje nam da se maksimalno spremimo do nedelje i pokušamo da donesemo prvu pobedu na Mali Kalemegdan", rekao je Subotić.

Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović izjavio je da "crno-beli" ne treba da padnu u euforiju zbog pobede nad Prokomom u Evroligi, i da treba da spuste loptu pred sutrašnje gostovanje od 16 časova češkom Nimburku.

“Odigrali smo požrtvovano i borbenu prethodnu utakmicu, protiv veoma respektabilnog tima. Na osnovu te dobijene utakmice ne treba praviti euforiju i ocenjivati ovaj tim. Normalno ne treba ga ni ocenjivati po utakmicama koje smo loše odigrali. Pravu sliku možemo da steknemo kada prođe neki određeni period koji provedemo zajedno, uigramo se, tada je momenat kada možemo da ocenimo kvalitet ove ekipe i njene domete. S obzirom da smo pre dva dana igrali jako tešku evroligašku utakmicu, subotnji susret sa bilo kojom ekipom bi bio jako težak. Nama je raspored doneo gostovanje u češkoj, ekipi Nimburka koja je veoma stabilan i kvalitetan tim. Oni se godinama takmiče u Evrokupu, ove sezone su igrali i kvalifikacije za Evroligu, ali nisu uspeli da se plasiraju u najelitnije takmičenje. Sastav ekipe je delimično i poznat javnosti s obzirom da su odigrali već šest kola u Jadranskoj ligi. Ono što je uvek potencijalna opasnost je činjenica da oni igraju samo jednu ligu za sada, jer Evrokup počinje u utorak. Ova liga je za njih bez rezultatskog značaja, jer i plasman na Fajnal for im ne donosi ništa. Takve situacije, kada protivnik nema rezultatskog imperativa, su jako opasne. Ali ne samo zbog toga, već i zbog činjenice da imaju jako kvalitetan tim, što su i dokazali kada su u prethodnom kolu na gostujućem terenu pobedili Cibonu”, rekao je trener Partizana.

Centar "crno-belih" Raško Katić kaže da Partizanu predstoji izuzetno važna utakmica.

"Idemo nа izuzetno teško gostovаnje. Domаćin je kvаlitetnа ekipа. Kаo i uvek, idemo nа pobedu. Trenirаmo jаko, trudićemo se dа utаkmicu pre svegа odigrаmo bolje nego prethodnu, kаo što će biti slučаj sа svаkom sledećom. Uigrаvаmo se. Videćemo, Nimburk je stvаrno veomа kvаlitetnа ekipа, prognoze su nezаhvаlne. Biće punа dvorаnа, igrаju pred 10.000 nаvijаčа“, rekao je Katić.

Poraz Hemofarma

Košarkaši Zagreba pobedili su na svom terenu ekipu Hemofarma rezultatom 76:73 (23:18, 25:16, 9:16, 19:23) u meču sedmog kola Jadranske lige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Damir Mulaomerović sa 23 poena, dok je Krunoslav Simon dodao 16. Kod gostiju, najbolji je Milan Mačvan sa 18 poena.

Petak, 12. novembar:
Zagreb - Hemofarm 76:73

Subota, 13. novembar:
16:00h Nimburk - Partizan mt:s
17:00h Cedevita - Budućnost
17:00h Olimpija - Široki
19:00h Radnički - Krka
20:15h Igokea - Zadar

Nedelja, 14. novembar:
12:00h Crvena zvezda - Cibona

Tabela: Hemofarm 5-2, Budućnost, Krka, Olimpija, Nimburk 4-2, Partizan, Cibona, Cedevita, Široki, Zagreb 4-3, Zadar, Igokea, Radnički 2-4, Crvena zvezda 0-6.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online