Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 15.10.2010.
18:39
Vestionline A

Partizan u Hercegovini, Zvezda dočekuje Radnički

Jadranska liga nastavlja se i ovog vikenda utakmicama 3. kola NLB lige u kojoj se mali srpski derbi igra u Beogradu gde košarkaški Crvene zvezde dočekuju Radnički iz Kragujevca, a Partizan će gostovati u Hercegovini.

Suvišno je i pričati koliko bi prekid serije poraza značio mladim igračima Crvene zvezde. A, prvu narednu priliku imaće protiv daleko iskusnije ekipe iz Kragujevca.

"Igramo pred našim navijačima i razmišljamo o pobedi. Ali, ne treba zaboraviti da je Radnički favorit. Radi se o veoma dobroj ekipi, verujem da bi mnogi evropski klubovi poželeli da pod košem imaju tandem Dragojlović - Vukosavljević. Verujem da će se oni boriti za mnogo više ciljeve, nego što je opstanak u NLB ligi. Međutim, daćemo sve od sebe da ih iznenadimo. Neosporno je da možemo više nego što smo do sada pokazali. Neki igrači su u krizi, ali samo kvalitetnim radom i razgovorom ona može da se prevaziđe,“ zaključio je Mihailo Uvalin trener Crvene zvezde.

Sa dva poraza na početku prvenstva, za Radnički je izuzetno bitan duel protiv Crvene zvezde. Beograđani imaju isti skor.

"Imao sam priliku da ranije gledam Crvenu zvezdu nekoliko puta, ali ne znam mnogo o ovom novom timu. Posle dva poraza na startu, pritisak je veći što malo komplikuje stvar. Međutim, ubeđen sam da imamo kvalitet da u svakom meču idemo na pobedu,“ istakao je Mihael Li košarkašk Radničkog.

Košarkaški Partizana su u Hercegovini apsolutni favorita, ali u NLB nema lakih rivala, smatra trener crno-belih Vlada Jovanović.


"Svaki meč nosi posebnu težinu. Široki je uvek bio neugodan protivnik, bez obzira u kom sastavu igra i sa kakvim rezultatima završava sezone. Kada god smo putovali u Široki to su bila neugodna gostovanja i sigurno će tako biti i ovoga puta“, rekao je Jovanović, šef struke Partizana MT:S.

Poraz Cibone, pobeda Olimpije

 

Košarkaši Cedevite pobedili su u Zagrebu ekipu Cibone rezultatom 70:68 u meču trećeg kola NLB lige. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Edvard sa 18 poena, dok je Petrović dodao 10. U poraženoj ekipi istakao se Radošević sa 20 poena, dok su Bogdanović i Stipčević ubacili po 18.

 

Olimpija je ranije večeras na svom terenu savladala Krku 60:59. Kod domaćih, najefikasniji je bio Ožbolt sa 17 poena, dok je Ilievski dodao 13. U redovima Krke najbolji su bili Ikonić i Pavič sa po devet poena.

U subotu će igrati: Nimburk - Igokea, Crvena zvezda - Radnički i Široki - Partizan. U nedelju će se sastati Hemofarm - Budućnost i Zagreb - Zadar.

Tabela:
Olimpija 3-0
Cedevita 3-0
Budućnost 2-0
Nimburk 2-0
Zagreb 2-0
Krka 1-2
Cibona 1-2
Hemofarm 1-1
Partizan 1-1
Igokea 0-2
Široki 0-2
Radnički 0-2
Zadar 0-2
Crvena zvezda 0-2

POVEZANE VESTI

Utorak 09.08.2011. 19:30
volim partizan...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online