Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.09.2010.
21:28
Vestionline, Press A

Tanjević: A, hteo sam Španiju, majke mi

Selektoru Turske Bogdanu Tanjeviću nije svejedno što će za rivala u polufinalu Svetskog prvenstva imati mladi tim Srbije.

"Kud baš na Srbiju" - selektor Turske Bogdan Tanjević

Iako će igrati pred 17.000 svojih navijača, Tanjević ističe da bi više voleo da mu je protivnik Španija nego razigrani Dudini "orlovi", jer bi sa njom lakše izašao na kraj.

"Srbija je mnogo ozbiljniji tim od Španaca, jer ima bolju pripremu i enormnu energiju. Zato sam priželjkivao Špance, majke mi moje. Ja sam našu prednost u odnosu na njih video u našoj ogromnoj energiji da preovladamo napor, ali sada nas takav isti odgovor čeka od Srbije. Mi i srpski tim igramo istu košarku, ista je to filozofija, jer smo trenerski Ivković i ja rasli zajedno", počeo je priču Tanjević.

Ipak, iako ceni naš tim, iskusni trenerski vuk gaji velike nade da će odvesti ekipu u istorijsko finale Svetskog prvenstva.

"Ja se nadam da ćemo biti finalisti, ali to treba uraditi protiv jedne superozbiljne ekipe, koja igra superkošarku. Pobedili su Španiju, nije to lako, iako se meni čini da je bilo lakđe nego što govori poslednji šut. To mogu samo veliki timovi, ekstremno dobro pripremljeni i sa ekstremnom disciplinom koju samo Ivković ume da napravi", opominje selektor Turske.

Tanjević je naglasio da je video poslednji šut Teodosića ("Nema treme").

"Taj dečko je fantastičan, sa svim svojim lelujavim kretanjima, kao da će da se raspadne. On je "ubio" Rubija, koji je veći talenata od njega. "Ubio" ga je, jer ga ne respektuje. Ima jedna priča u kojoj zlatar kaže: 'Kad mi 50 lira padne sa stola ja to ne čujem, ali kad padne zlatni cekin ja ga čujem jer zveči drugačije'. To je priča o talentovanim igračima, a Teodosić je taj zlatni cekin. Ne moraš ga gledati da bi znao da je pravi", poručio je za "Press" Tanjević.

Strateg čije su psovke popularne među turskim igračima, smatra da će utakmica sa Srbijom biti veoma neizvesna i puna naboja jer su dva naroda sličnog temperamenta.

"Isti smo temperament, ista svest, i za oba naroda važi ona "Kad voljem voljem, kad ne voljem koljem". Od enormne dobrote, do enormne prodaje i izdaje. Ja sam čak rekao Dautogluu, ministru inostranih poslova Turske, koji je već dva puta bio u svlačionici, da ću mu biti savetnik za balkanske zemlje, što je on ozbiljno shvatio", rekao je Tanjević, koji je uporedo sa aktivnostima vezanim za košarku, bori i sa teškom bolesti metastaza zbog kojih je još uvek na hemoterapiji.

Utakmica između Srbije i Turske na programu je u subotu 11. septembra od 20 sati.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online