Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 25.08.2013.
19:57
mozzartsport.com A

Srbija srušila Tursku u Istanbulu!

Srbija iz Istanbula odlazi sa tri pobede, a poslednja nad izabranicima Bogdana Tanjevića može i te kako da ohrabri pred start velikog takmičenja - 78:72. Nenad Krstić izabran je za MVP turnira, a odličnu rolu imao je i Raško Katić, kojeg su dobro ispratili i Bjelica, Nedović i Anđušić.

Blistao u Istanbulu: Nenad Krstić
 

Kako su Dudini Orlovi počeli pripreme za Evrobasket u Sloveniji, tako ih i završavaju. Pobedom nad selekcijom Turske, koja je pala u punoj dvorani Abdi Ipekči u Istanbulu - 78:72. Podsetimo, Srbije je u Celju vrlo ubedljivo savladala rivala sa 78:63. Ivković je za poslednji pripremni susret izabrao bukvalno najjači sastav, naravno bez povređenih Teodosića i Lučića, a Turskoj nije pomogla ni pomoć domaćih navijača, među kojima se našao i srpski internacionalac Miloš Krasić.


Srbija je susret otvorila vrlo traljavo, što je Turska kaznila sa dve brze kontre, pa je posle samo 59 sekundi igre Dušan Ivković zatražio i prvi tajm-aut. Ipak, Orlovi su se brzo probudili, pa je do kraja četvrtine viđena prava rezultatska klackalica. Nešto lošiju igru u odbrani Dudini učenici su kompenzovali solidnom igrom u napadu, a ponovo je sjajnu rolu imao Raško Katić, koji je u prvih deset minuta postigao šest poena i bio preva enigma za Turke, a na prvi mali odmor otišlo se kod rezultata 18:18.


Srbija je u drugoj četvrtini zaigrala za nijansu bolje, a serijom 5:0 Orlovi su došli do prve “ozbiljnije prednosti“ (29:24). Turci su svaki nalet Srba uspeli da ugase, a najviše problema zadavali su Onan, Gonlum i Turkoglu. Na drugoj strani Katić i Nenad Krstić su vodili naš tim ka novoj najvećoj prednosti, koja je u 17. minutu iznosila sedam poena razlike (38:31).


Međutim, izabranici Bogdana Tanjevića uspeli su da stignu prednost, pa je Srbije na poluvremenu vodila sa samo dva poena razlike (42:40).
Najefikasniji košarkaš bio je Krstić sa devet poena, a odlično ga je ispratio Raško Katić, koji je dodao osam. Kod domaćina Omer Onan je ubacio sedam poena.
Naši momci su, baš kao i u susretu sa Belgijom, mnogo bolje zaigrali u drugom poluvremenu. U odbrani se igralo mnogo jače i konkretnije, smirenije, a napad je nastavljao da obavlja dobar posao. Nedović, Bjelica i Anđušić pružali su podršku dvojici iskusnih centara, što je do kraja uslovilo i prvu dvocifrenu prednost Orlova – 62:52.


U poslednjoj četvrini bilo je jako pakleno. Turska je na sve načine pokušavala da stigne prednost rivala, Srbija je teško stizala do poena, ali je ponovo uspevala da očuva prednost. Nenad Krstić je svojim iskustvom doprineo očuvanju prednosti, a društvo mu je pravio i veoma raspoloženi Katić, koji definitivno proživljava drugu mladost.
U poslednji minut ušlo se kod rezultata 71:66, a Stefan Marković je vezanim ubačenim bacanjima dodatno otežao posao Turcima. Srbija je dobrom odbranom izdržala i poslednje nalete Onana i društva i na kraju uspela da ostvari i treći trijumf na turniru "Sport Toto". Možemo reći da naši momci sa ogromnom dozom samopouzdanja ulaze u grupnu fazu Evrobasketa, koji počinje 4. septembra...

TURSKA – SRBIJA 72:78 (18:18, 22:24, 12:20, 20:16)
Turska: Balbaj, Preldžić 6, Guler 3, Onan 11, Iljasova 7, Erden 4, Četin 5, Savaš 3, Gonlum 8, Arslan 11, Ašik 6, Turkoglu 8
Srbija: Nem. Krstić, Bogdanović 3, Bjelica 7, Marković 11, Nen. Krstić 17, Anđušić 9, Katić 14, Štimac, Micić 5, Nedović 6, Gagić 2, Kalinić 4

POVEZANE VESTI

Nedelja 25.08.2013. 20:38
SAMO TAKO NASE BACE NEKA TURCI PUNE GACE.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online