Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 28.08.2010.
19:33 >> 21:18h
Vestionline A

SP: Srbija pregazila Angolu

Košarkaška reprezentacija Srbije slavila je nad Angolom u prvom kolu Grupe A rezultatom 94:44 (25:9, 18:9, 34:14, 17:12) i pokazala da se i bez suspendovanih Krstića i Teodosića može doći do odlične igre.

Izabranici selektora Dušana Ivkovića su nadigrali Angolu sa 50 poena razlike, a to se ne viđa tako često na Mundobasketu i to bez kapitena i prvog pleja ekipe.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Aleksandar Rašić, koji je postigao 22 poena, dok je Duško Savanović dodao 13, a Milan Mačvan 11. U selekciji Angole najbolji je bio Olimpio Kipriano sa 10 poena. Naša selekcija igraće sutra od 18,00 časova protiv Nemačke.

Srbija je već u prvoj deonici igre pokazala da se dobro pripremila za meč jer je odbrana dobro funkcionisala, a Rašić je bio izuzetno precizan za tri poena. Kako je meč odmicao tako se i razlika na semaforu u korist Srbije povećavala.

Srpski košarkaši su briljirali u drugoj četvrtini, a ovom delu meča istakao se Savanović, koji je pogađao iz svih pozicija. Kešelj i Mačvan briljirali su ispod koša naše selekcije, a prednost "orlova" rasla je iz minuta u minut. Izabranici Dušana Ivkovića otišli su na poluvreme s vodstvom od 43:18.
 

Srbija je u trećoj četvrtini počela da diktira mnogo brži tempo i posle samo nekoliko minuta je definitivno potvrdila da je strepnja od prvog meča na SP bila neosnovana.

Prednost "orlova" nije prestala da raste, pa još uz podršku dvadesetak navijača je nastavila da igra potpuno ozbiljno sve do konačnih i fantastičnih plus pedeset - 94:44!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je da njegovi izabranici moraju što pre da zaborave trijumf nad Angolom.

"Moj tim je bio sjajno pripremljen posle situacije koja se dogodila prošle nedelje. Bilo je jako važno da igramo brzo, da nam odbrana bude agresivna i da imamo dobru tranziciju", rekao je Ivković i dodao:

"Angola je afrički prvak i ja je poštujem. U utakmici je najvažniji bio odnos od 26 asistencija i samo osam izgubljenih lopti. Ovo je bila tek prva utakmica, očekujem mnogo tezu protiv Nemačke".

On je posebno pohvalio igru centra Koste Perovića.

"Jedino je Perović u timu ranije igrao na Svetskom prvenstvu, svi su ostali debitanti. Pobedio je tim. Imali smo izvanredan odnos prema igri. Dobili smo dominatno, igrali smo timsku košarku. Dobro smo počeli SP, ali ova utakmica mora da se zaboravi", rekao je Ivković.

  

Srbija: Tepić 5, Rašić 22, Paunić 5, Bjelica 9, Marković 7, Savanović 13, Kešelj 3, Perović 9, Veličković 8, Mačvan 11.
Angola: Kipriano 10, Fortes 0, Morais 8, Bonifasio 2, Paulo 2, Žeronimo 2, Gomes 5, Mbunga 7, Ambrosio 3, Almeida 0, Lutonda 1, Mingas 4.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.08.2010. 16:32
Bravo momci, samo treba smanjiti euforiju. Angola nije protivnik koji ima kvalitetu. Danas sa Nemackom ce biti dosta teze mada verujem da smo mnogo bolji i da cemo da pobedimo. Medjutim, potrebna je maksimalna angazovanost svih igraca i u odbrani i napadu. Samo polako, hrabro, a mi smo uz vas. Srecno momci, napred Srbija!!! http://www.worldofbasketball.org
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online