Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.04.2019.
15:16 >> 21:33h
Vestionline A

Zvezda u nezadrživom naletu povela s 1:0

U dvorani "Aleksandar Nikolić" vicešampion u reprizi lanjskog finala savladao branioca titule Budućnost u prvoj utakmici doigravanja za prvaka ABA lige sa 91:72 (18:20, 27:22, 20:10, 26:20).

MN Press
 
 

Zvezda: Čović 8 (1-2 za tri), Perperoglu 7 (0-2), Davidovac 8 (2-5), Nenadić, Lazić 3 (1-2), Faje 7 (1-2), Beron 19 (4-4), Dobrić 12 (1-1), Simanić 3 (1-1), Rivers 7 (1-3), Cirbes 9, Odžo 8. Trener: Tomić.

Budućnost: Džekson 6 (0-4), Kol 18 (2-5), Suad Šehović (0-1), E. Klark 8 (0-1), Barović 5, K. Klark 8 (1-1), Gordić 8 (0-2), Bitadze 6 (2-3), Popović 2, Bel 5 (1-3), Nikolić 3 (1-4), Vilijams 3. Trener: Repeša.

U prvom poluvremenu ravnopravno, čak se činilo da Budućnost preko svog poslovođe Gordića drži konce igre u svojim rukama, a u drugom na terenu je viđen pandan fudbalskoj viktoriji. Kao da je igrao samo jedan tim, kao da se igralo samo na jedan koš.

Zvezdin nalet je krenuo u trećoj četvrtini. Njena zaliha je počela da raste, a zatim joj je baš sve polazilo za rukom. Utučena Budućnost je izgubila samopouzdanje. Njen protivnik, nošen gromoglasnom razdraganom podrškom s krcatih tribina, dotukao ju je kao da je već u prvom meču finala želeo da joj vrati milo za drago zbog raspleta u lanjskim utakmicama za trofej. 

Među "crveno-belima" nije bilo slabe karike. I oni od kojih se više očekivalo postigli su i to malo poena u ključnim prilikama. Njihovu lokomotivu je Beron povukao do nezadrživog purnjanja. Postigao je trojke iz sva četiri pokušaja, bio je najefikasniji na meču, a Zvezdina prevlast u drugom poluvremenu nadahnula je ceo njen tim za dalekometnu artiljeriju pa je učinak za tri poena bio sjajnih 12-22. Beogradski sastav se iskazao tamo gde je u ovoj sezoni umeo da zakaže besomučnim promašajima u seriji. 

Kraj meča. Sledeći je u nedelju, na istom mestu, u isto vreme (19 časova)

IV četvrtina

38`: 84:61 - Zvezdi sve ide od ruke, a naročito Beronu koji ima 4-4 za trojku. Na to se za tri poena nadovezao Davidovac.

twitter.com/kkcrvenazvezda
Beron briljantno vodio Zvezdu do pobede

36`: 80:60 - U Zvezdinom protivnapadu Lazić je ostao usamljen u uglu pa je imao vremena da podesi nišanske sprave za trojku, a zatim je za tri poena bio uspešan i Čović za +20. 

35`: Odžo je načinio prekršaj u napadu, a zbog pet ličnih grešaka završava prvi meč finala.

32`: 69:55 - Dobrićev odvažan prodor završen poenima. Njegov deseti poen.

III četvrtina

U poslednjem minutu Budućnost smanjuje zaostatak serijom 5:0, ali Zvezdu u sedlo vraća Dobrić trojkom - 65:52 (18:20, 27:22, 20:10).

28`: 62:47 - Dovitljivim Beronovim poenima Zvezda stekla prednost od 15 poena. 

27`: 58:47 - Zvezda je u naletu. Fajeovo zakucavanje u protivnapadu podiglo je tribine na noge.

26`: 54:47 - S Cirbesovih 2+1 Zvezda ima najveću zalihu do sada.

MN Press
Beron i Bitadze

26`: 51:45 - Još jedan sušni košgeterski period prekinuo je Beron trojkom. Svi poeni do sada u trećoj četvrtini su trojke, a Beron je dao dve.

22: 48:45 - Posle revije promašaja trojku je pogodio Kol, a revanširao mu se punom merom Beron.

Drugo poluvreme je počelo promašajima. I to su prednjačili Zvezdini igrači budući da Beron i Lazić nisu iskoristili zicere iz dvokoraka pod košem. Zvezdin kapiten nije pogodio ni za tri poena u prethodnom napadu, a tražeći da se nad njim dosudi lična greška zaradio je tehničku. Trojku je promašio i Davidovac.

Počelo je drugo poluvreme

II četvrtina

Završeno je prvo poluvreme Zvezdinom vođstvom sa 45:42 (18:20, 27:22). Poslednji poeni u drugoj četvrtini bili su sjajna akcija Berona i Fajea koju je krilni centar "crveno-belih" završio zakucavanjem u letu. U drugoj četvrtini Podgoričani bolji u njenom prvom delu, a domaćin je pronašao sebe u njenom nastavku.

19`: 43:40 - S Cirbesova četiri uzastopna poena Zvezda ponovo u vođstvu. Na to se nadovezao Dobrić u protivnapadu.

18`: 37:38 - Čovićevih pet uzastopnih poena. Najpre je iskoristio oba slobodna bacanja, prvi među Zvezdinim igračima s mirnom rukom iz penala, a zatim je pogodio i trojku. U sledećem napadu Budućnosti načinio je treću ličnu grešku.

18`: 32:38 - Zvezda se bila primakla, ali je Budućnost opet odmakla na maksimalnih +6. Tomić je uzeo tajm-aut da održi bukvicu igračima, pre svega ih koreći zbog nekoliko skokova u napadu koji su ostvarili Podgoričani.

twitter.com/ABA_League
I centarski dueli Odža i Bitadzea obeležili prvo poluvreme

Odžo je u centarskom duelu s Bitadzeom iznudio treću ličnu grešku za igrača Budućnosti, koga je Repeša odmah povukao iz igre.

16: 27:33 - Posle nekog vremena Zvezda najzad postiže trojku preko Berona, ali već u sledećem napadu Budućnosti razigrani Gordić je pogodio pod prekršajem pa je iskoristio i dodatno slobodno bacanje.

15`: 22:28 - Najveće zaliha Podgoričana do sada.

14`: Budućnost kontroliše prvi deo druge četvrtine. Zvezda nikako da pronađe igru u napadu. 

13`: Visoki naboj meča već drugi put je doveo do kratkotrajnog koškanja. Oba puta glavni lik u crveno-belom dresu je Cirbes. Rivers je dobio nesportsku grešku.

MN Press
Bespoštedna borba za loptu Cirbesa s Barovićem

I četvrtina

Prvu deonicu su obeležile i dve efektne blokade. Jedna je Bitadzeova, druga Davidovčeva.

10`: Kraj prve četvrtine. Budućnost vodi 20:18. Zvezda promašila četiri slobodna bacanja od osam. 

7`: 13:8 - Trojkom Davidovca iz ugla Zvezda prvi put prelazi u vođstvo, a posle dobre odbrane "crveno-belih" tri poena postiže i Faje. Serija domaćina 8:0. Trener Budućnosti Repeša poseže za prvim tajm-autom.

3`: 2:6 - I Zvezda prve poene daje preko centra. Odžo se lepo snašao pod košem Podgoričana.

2`: 0:6 - Prve poene postižu gosti. Bile su to dve trojke Bitadzea, koji ima meku ruku za šuteve s distance.

Utakmica je počela

Zvezdina startna petorka: Lazić, Beron, Davidovac, Faje, Odžo. Budućnost kreće u sastavu: Džekson, Kol, Suad Šehović, E. Klark, Bitadze.

 

Beogradski crveno-beli i Podgoričani će drugu godinu zaredom odmeriti snage u finalu regionalne ABA lige i boriti se za Evroligu!

Prethodnu dramatičnu seriju, uz mnogo pritužbi na suđenje, dobila je Budućnost rezultatom 3:1, ali malo je sličnosti koje dve ekipe imaju u odnosu na prošli april. Novi su treneri, većina je novih lica u rosteru, ali je želja ista... Evroliga!

Finale plej-ofa se igra po sistemu 2-2-1 i na tri pobede.

Rezultati finala prošle godine (3:1)

Zvezda - Budućnost 76:80

Zvezda - Budućnost 69:59

Budućnost - Zvezda 78:77

Budućnost - Zvezda 77:73

Zvezda, najbolji tim ligaškog dela sezone (21-1), u polufinalu je prošla Partizan i to bez povređenog plejmejkera Džoa Reglenda koga izvesno neće biti u prva dva meča, a trener Milan Tomić ćenponovo pokušati da kompenzuje njegov izostanak igračima koje ima na raspolaganju.

Trener crveno-belih pokazao je ove sezone da zna kako da igra protiv Podgoričana pošto je Zvezda dobila svaku od tri utakmice tokom njegovog mandata - i to ubedljivo.


Prvo je u finalu ABA Superkupa u Laktašima slavila 89:75, na prvom gostovanju sezone u Podgorici bili su više nego ubedljivi (87:71), dok ništa slabiji utisak nisu ostavili ni pred svojom publikom krajem decembra (86:72), nakon čega je u trenera promovisan Jasmin Repeša.

Budućnost se u toku sezone pojačavala "gde god je škripalo" tako da u ovom trenutku ima veoma respektabilan tim sa čak osam stranaca, među njima i MVP-a ligaškog dela.

Uspeli su da izbace Cedevitu uprkos tome što nisu imali "domaći teren", ali hoće još...

Što se tiče Crvene zvezde, iza njih je "mini krizni-period" iz januara, kada su eliminisani iz Evrokupa, dok poraz u finalu Kupa Radivoja Koraća nije poremetio ekipu pošto su "izbacili" Partizan, naročito dobrom partijom u finalnoj seriji.

Mnogo povika bilo je i na suđenje, pa vredi napomenuti da će prvi meč u Beogradu suditi Matej Boltauzer (Slovenija), Sašo Pukl (Slovenija) i Tomislav Hordov (Hrvatska), koji su iz reda 12 najboljih arbitara ABA Lige.

Prvi meč se igra 12. aprila u Beogradu, drugi je na istom mestu zakazan za dva dana kasnije (14. april), dok se potom serija seli u Podgoricu (17. april). Ukoliko do tada ne bude poznat pobednik, igra se još jedan meč u prestonici Crne Gore (19. april), a potom i eventualna "majstorica" u hali "Aleksandar Nikolić" (22. april).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online