Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 13.08.2018.
21:57
Vestionline A

Partizanovi košarkaši upalili motore

Pripremama crno-belih se uskoro priključuje i krilni centar Marko Pecarski, MVP i osvajač zlatne medalje sa Srbijom na Evropskom juniorskom prvenstvu u Letoniji.

Crno-beli kreću u novu sezonu s mnogo većim pretenzijama nego u prošloj, u kojoj su uzeli Kup "Radivoja Koraća", ali se nisu domogli plej-ofa u regionalnoj ABA ligi dok su u nacionalnom šampionatu izgubili od potonjeg šampiona Crvene zvezde u polufinalu.

- Partizan uvek ima najveće ambicije i mora da bude konkurentan u borbi za trofeje, pogotovo u domaćim takmičenjima. Doveli smo igrače koje smo hteli u cilju da ekipa bude konkurentna na svim poljima u borbi za trofeje. Svi igrači na koje računam su tu od prvog dana priprema što nam daje određeni prostor i vreme da budemo spremni kad to bude najpotrebnije - rekao je Nenad Čanak, trener crno-belih.

Evropski šampion od prošle godine, slovenački plej Aleksej Nikolić, nije krio zadovoljstvo dolaskom u klub za koji navija od malena:

- Došao sam par dana ranije u Beograd da bih se što pre adaptirao na grad i na sve ove stvari. Svi iz kluba zajedno sa trenerom su mi puno pomogli da se što pre snađem ovih prvih dana, čak smo odradili i neke individualne treninge tako da sam već upoznao neke momke i utisci su za sada pozitivni. Srećan sam jer sam došao ovde, ovo je klub za koji sam od uvek navijao.

- Mi smo jedan veoma mlad tim, moramo biti energični, i to moramo da iskoristimo ove sezone jer možemo da napravimo dobar rezultat - uveren je bivši košarkaš nemačkog Bamberga.

Rade Zagorac, najzvučnije pojačanje ovog leta i igrač čija saga o dolasku u Partizan traje već godinu dana, je rekao da veruje u svoje nove saigrače i da crno-beli mogu da naprave ozbiljan rezultat ove sezone.

- Stvari koje su se dešavale prošle godine prilikom mog potencijalnog dolaska su prošlost i ne bih se sada vraćao na to! Jednostavno se tada nisu stvorili povoljni uslovi, i naravno da se uopšte ne traži krivac jer tada nije došlo do saradnje. Meni je bilo žao, ali čim se ukazala nova prilika da dođem, došao sam!

- Sa trenerom Čankom se znam od ranije, još od naših zajedničkih dana u Megi i mladoj reprezentaciji. Imamo slična mišljenja vezana za igru i radujem se novoj saradnji sa njim - rekao je bivši član Mege,Memfisa i Betisa.

Vestionline
Novica Veličković i Amar Gegić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, dvadesetogodišnji Amar Gegić, još jedno letošnje pojačanje crno-belih, potpisao je ugovor na tri godine i predstavlja budućnost Partizana.

- Došao sam u veliki klub i srećan sam zbog toga. Partizan je košarkaški veći klub od Bajerna, naravno! Danas je zvanično početak priprema ali nekolicina nas je odradila par zajedničkih treninga tako smo se već upoznali i za sada je sve super. Zadovoljan sam načinom na koji sam dočekan i prihvaćen od strane novih saigrača i ljudi u klubu. Nadam se da ćemo izgledati kao tim, jer ako budemo imali dobru sezonu kao tim onda ćemo sigurno biti zadovoljni i našim individualnim igrama.

O Novici Veličkoviću i njegovim igrama u Partizanu se sve odavno zna, za njega su ove pripreme posebne iz više razloga:

- Ovo je moja 7 ili 8 sezona u prvom timu Partizana, ali je ova situacija danas posebna jer posle dugo vremena počinjem pripreme od prvog dana. Ranijih godina sam se kasnije priključivao ekipi i onda bi mi trebalo vremena da pronađem svoju pravu igru, sada sam tu od prvog dana i sve će biti mnogo lakše.

- Dosta je pozitivne energije trenutno oko kluba i letos se baš temeljno radilo na dovođenju novih igrača. Meni je jedini cilj da Partizan pobeđuje i da ga vratimo tamo gde on treba da bude.

- Ovde je trenutno mnogo mladih igrača i logično da im ja, kao najstariji, objasnim i pokažem šta je Partizan, jer pritisak koji donosi ovaj dres nije mali, jer on zna dobro da zaveže ruke, i mnogima od njih će biti teško! Moramo ih spremiti na sve, da tu podršku sa tribina koju dobijaju usmere na pravi način i da iz sebe izvuku ono najbolje - zaključio je Novica.

- Mislim da u prošloj sezoni nismo imali sreće, jer smo imali mnogo problema sa povredama pred kraj sezone . Sada je najbitnije da polako gradimo našu igru i hemiju, tim je na prvom mestu i daću sve od sebe da Partizan u ovoj sezoni bude mnogo bolji nego u prethodnoj - rekao je francuski košarkaš Bondža Si, koji je došao na polovini prošle sezone.

- Danas sve izgleda mnogo bolje u odnosu na situaciju u klubu pred početak prošle sezone. Došlo je nekoliko novih igrača, još se upoznajemo, ali tim već sada izgleda ozbiljnije. Mislim da je ovo jedna zdrava priča , Partizan u ovoj sezoni nas očekuju ABA liga i Evrokup, ali pre toga, svakog od nas očekuje borba za mesto u timu jer svaki od ovih momaka ima kvalitet dostojan Partizanovog dresa - rekao je krilni centar, Strahinja Gavrilović.

Vanja Marinković, kapiten Partizana, rekao je da je situacija u klubu bolja nego na kraju prošle sezone i da u ovoj želi više trofeja:

- Mislim da je dobro što su svi igrači prisutni od prvog dana priprema, ambicije Partizana su uvek visoke i mi želimo da bude u prve četiri ekipe u ABA ligi, da odbranimo Kup i da osvojimo titulu u Srbiji - optimističan je kapiten crno-belih.

Na prvom treningu u ovoj sezoni našla su se i dva dečaka koja imaju pravo nastupa i za juniorski tim, Đorđe Pažin i Dušan Tanasković su rođeni 2001. Dušan je rođeni brat Nikole Tanaskovića, igrača koji se već par sezona nalazi u prvom timu Partizana.

Prvi trening su odradili: Bondža Si, Tadija Tadić, Aleksandar Aranitović, Vanja Marinković, Amar Gegić, Dušan i Nikola Tanasković, Aleksej Nikolić, Novica Veličković, Strahinja Gavrilović, Đorđe Gagić, Markus Pejdž, Rade Zagorac i Džok Lendejl.

Deo priprema za sezonu 2018/19, crno-beli će provesti na Iberijskom poluostrvu gde će imati i adekvatne provere protiv timova iz ACB lige. Prvi meč u Španiji će igrati protiv Baskonije 5. septembra u Ljeidi, a potom sledi učešće na Movistar Circuito turniru u Taragoni, gde će crno-beli odmeriti snage sa ekipama Saragose (8. septembar) i Tenerifa (9. septembar), takođe, crno-beli će 12. septembra u Ljeidi igrati protiv Barselone.

Takmičenje u Evrokupu Partizan počinje gostovanjem Trentu u Italiji, 3. oktobra, a u prvom kolu regionalnog šampionata gostuje ekipi Cedevite 29. septembra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online