Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.01.2019.
13:57
Vestionline A

Novica Veličković za "Vesti": Zagorac i Marinković nisu svesni koliko znaju

Gost "Vesti" bio je kapiten košarkaškog kluba Partizan Novica Veličković. Kroz razgovor smo se dotakli narednog meča sa Ritasom, Andree Trinkijerija i mladih zvezda.

Vestionline
Veličković:Trinkijeri traži perfekciju

Partizan u sredu igra peti duel top 16 faze Evrokupa. Kapiten tima kaže da mora da se ide na pobedu. Da podsetimo, izgubili su 80:76 u Viljnusu.

- Plan utakmice u Viljnusu je bio takav da se igra na gostujućem terenu, u zemlji košarke pored naše, da ih držimo u egalu i da čekamo da u jednom trenutku padnu. Došli smo na par razlike, imali smo šuteve da povedemo. Nismo dobili ali smo videli da možemo da igramo. Igramo kući, pred 7.000 ljudi - ko god da dolazi idemo na pobedu. To što nosi "Pionir" retko ko ima u Evropi, ta dodatna snaga, tako da mi kući moramo da dobijemo sve ekipe - Kaže Veličković.

Crno-beli su u prethodnoj utakmici Evrokupa savladali Monako 71:68, tek poen od nivelisanja međusobnog odnosa.

Stefan Janković je promašio zicer u poslednjoj sekundi, kojim bi Partizan prevazišao Monako. Veličković ističe značaj čitavog meča, ne samo jednog šuta.

- To je živa stvar. Dobiješ loptu, a ne znaš ni koje je vreme, najlogičnije je da se uputi šut. Rekao sam mu: "Sledeća će ući". Bitno je da smo dobili utakmicu, sa kojom razlikom, nije bitno koliko, jer je sve u našim rukama. Imamo priliku da se borimo pred našim navijačima, što je jako bitno za Partizan. S druge strane, nije ni taj šut odredio, imali smo sedam-osam razlike na minut do kraja. Janković je odigrao izvanrednu odbranu na toj utakmici. Nije jedan šut košarka. Bilo je zicera i u prvom minutu i u 21. i u 31. minutu.

O Andrei Trinkijeriju je najviše čuo od Vladimira Micova. Na pitanje o tome kakav je duhoviti Italijan na treningu, kaže da je vrlo fokusiran na sitnice:

- On traži makimalan fokus svaki dan. Mnogo je detalja gde on ne daje šansu da se nešto propusti.Sve mora da bude perfektno. Radi temeljno. Treba mnogo vremena da se to sprovede i da to igrači krenu da primenjuju

Uzdanice Andree Trinkijerija su, između ostalih, Rade Zagorac i Vanja Marinković. Veličković kaže da su oba momka vrhunski potencijali: 

- Obojica su veliki talenti. Vanja još uvek istražuje svoje talente. Ima vrhunsko telo i ruku, atletski jako moćan. Rade je veliki talenat sa loptom i on isto ne zna koliko zna. Nadam se da će Partizanu doneti ono što treba i da će napraviti velike karijere. Obojica su jako posvećeni i dobri momci.  

Očekujte ostatak intervjua gde je pričao o značaju Partizanovog dresa, svojim počecima, Crvenoj zvezdi i ostalim aktuelnostima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online