Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.12.2016.
09:05
Vestionline, KK Crvena zvezda A

Radonjić i Mitrović priželjukuju reprizu

Košarkaši Crvene zvezde mts ponovo su imali poteškoća u putovanju i to pred meč sa Real Madridom u okviru 14. kola Evrolige. To i nije čudno s obzirom na zgusnut evroligaški raspored i broj putovanja, ali kapiten Luka Mitrović i trener Dejan Radonjić ne traže izgovore u tome.

Tanjug
Kapiten Mitrović i ove godine će pokušati da povede saigrače do pobede protiv Reala

Košarkašima Crvene zvezde mts letovi ove godine nisu saveznik. Tako je bilo i u sredu pa je kašnjenje leta iz Atine doprinelo tome da crveno-beli polete tek u 16.30 i budu u situaciji da pravo sa aerodroma ''Nikola Tesla'' odu u dvoranu ''Aleksandar Nikolić'' gde su odradili pretposlednji trening pred meč sa Real Madridom. 

Međutim, Zvezdi je to na neki način postala normalna situacija. Setimo se samo peripetija na relaciji Moskva-Beograd-Zagreb-Beograd i oni u tome ne traže alibi. Kapiten Mitrović i trener Dejan Radonjić su jasni - Real je favorit, ali crveno-beli će uz podršku navijača dati sve od sebe da slavnim Madriđanima ponovo skinu skalp.

- Još jedan u nizu teških evroligaških mečeva za nas. Posle samo dana nakon meča sa Olimpijakosom igramo sa Realom. Oni su ekipa koja prošle sezone nije ispunila očekivanja koja su stavili pred sebe. Ove godine imaju još jači tim, žele da ostvare ambiciju koju imaju, a to je sigurno Fajnal for Evrolige. Favoriti su, ali igramo na domaćem terenu i ne bi bio prvi put da favorizovan tim padne na našem terenu. Pokušavamo alternativnim rešenjima. Imali smo let u pola pet iz Atine i došli sa aerodroma na trening. Na dan utakmice ćemo uraditi kratak trening ponovo, ali je i Real u sličnoj situaciji. Nema alibija. Prošle godine je meč sa Realom dao inekciju samopouzdanja koja nas je držala tokom cele sezone. To je bio meč za pamćenje i slagaću ako kažem da ne priželjkujemo isti ishod. Ipak, oni su veliki favorit, ali učinićemo sve da napravimo iznenađenje - kazao je Luka Mitrović.

U sličnom pravcu idu razmišljanja i trenera Radonjića.

- Čeka nas veliki meč i jedan od najkvalitetnijih timova u Evroligi ove sezone. Real je napravio nekoliko promena koje su ih načinile jačim. Sve što su do sada učinili govori da su kandidat da dođu do samog kraja.'' Govorimo o značaju 12 igrača u rotaciji, oni ih imaju i više. To dovoljno govori da nas čeka meč protiv jednog od najboljih timova u Evroligi. Trudimo se da uradimo sve da bismo se najbolje moguće spremimo za meč koji nas čeka pred našim navijačima. Real jeste veliki favorit, ne samo protiv nas već i protiv većine timova u Evroligi, a mi možemo da se nadamo i niko to ne može da nam uzme. Želimo da probamo da napravimo još jedno iznenađenje. To neće biti ni malo lako. Videli ste kako su lako izašli na kraj sa Bambergom, ubedljivo pobedili i u domaćem prvenstvu. Kvalitetna su napadačka ekipa koja postiže skoro 90 poena u proseku. Za nas će to biti inspirativna situacija, da što bolje pariramo Realu - kaže trener crveno-belih, koji očekuje i pomoć od strane navijača: 

- Ne sumnjam da će biti velika podrška sa tribina, a takav ambijent nam je potreban da bismo parirali što bolje.  Komparaciju u odnosu na prošlu sezonu je teško napraviti. Pre svega jer su oni mnogo jači za igrače koji su doprineli da Real ima kvalitet više. Da li ćemo uspeti da napravimo još jedno iznenađenje - videćemo. Imamo plan u odnosu na ovaj sistem takmičenja. Spremamo se najbolje moguće. Rekao sam u nekoliko navrata da će sistem takmičenja doneti razne oscilacije na rezultat i na kvalitet igre. To se najbolje vidi po rezultatima i imamo iznenađenja, razočarenja, ubedljive pobede i poraze, neizvesne završnice... Ali, ovo nije kraj, nismo ni na sredini.

Utakmica između Crvene zvezde i Reala na programu je u četvrtak, 22. decembra, sa početkom od 19.00 sati.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online