Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.10.2016.
15:38
Tanjug A

Komemoracija Nebojši Popoviću: Uvek prvi i uvek vođa

Komemoracija povodom 15 godina od smrti jednog od tvoraca jugoslovenske i srpske košarke Nebojše Popovića održana je danas u prostorijama KSS, gde su prisutni evocirali uspomenu na čoveka koji je, između ostalog, osnovao KK Crvena zvezda i bio selektor i igrač koji je postigao prvi koš za državni tim na Svetskom prvenstvu u Argentini 1950. godine.

pixabay.com
 

Prisutnima je o Popoviću govorio njegov veliki prijatelj Bora Stanković.

- Nažalost, imamo priliku da se vidimo i srećemo samo u ovako tužnim trenucima, kada se pominje neko od naših saboraca, ljudi koji su zajedno stvarali i izgarali za ovu košarku. Prvi od njih je sigurno Nebojša, govoriti o Nebojši, meni koji sam sa njim igrao, stvarao saveze, stvarao Crvenu zvezdu, stvarao timove, svađao se, nije lako - emotivno je započeo Stanković.

Prema njegovim rečima, Nebojša je bio uvek poštovan i teško mu je da govori o nekome ko je deo njegovog života.

- On je stvaralac košarke u našoj zemlji, inicijator ove velike epopeje, koju je ovaj naš sport doživeo i koje će doživeti u budućnosti. On nije govorio juče, već je uvek govorio sutra, kao što je lepo njegova ćerka napisala, ipak ga je najbolje poznavala. O budućim danima i razvitku, ne samo košarke, nego uopšte kad su u pitanju njegovi životni ciljevi. Nebojša će ostati večito naš vođa, uvek u uspomeni nama, ljudima koji smo sa njim radili, kao čovek koji je inicirao mnoge stvari, čovek koji zalužuje mesto na vrhu. Neka mu je večna slava - istakao je Stanković.

Prisutnima se obratio i prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović.

- Imao sam privilegiju da u svom košarkaškom delu života radim sa njim 1995, 1996. i 1997. godine, da analiziram njegovu knjigu i vidim da se sada nije sve mnogo promenilo u odnosu na ono što je izneo u knjizi. Lider i kapiten naše velike petorke. Mislim da to stalno treba da nam bude u mislima. Potpuno razumem njegove stavove, jer sam radeći sa njim video da veoma brzo misli i da ima ogromnu energiju, da stalno ide napred, što nije baš prijatno u Srbiji. Ali, on je izborio status poštovanja, za života i posle života. Vrlo sam mu zahvalan jer imam privilegiju da budem u klubu koji je on stvorio, na čijim terenima je on bio pionir naše košarke - rekao je Čović.

Poznati glumac Ivan Bekjarev je čitao delove iz knjige o Nebojši Popoviću, a komemoraciji su, između ostalih, prisustvovali i Dušan Ivković, Miketa Durić, Predrag Danilović, Zaga Žeravica, Dragan Đilas, Dejan Tomašević i drugi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online