Četvrtak 20.10.2016.
15:38
Tanjug

Komemoracija Nebojši Popoviću: Uvek prvi i uvek vođa

pixabay.com
 

Prisutnima je o Popoviću govorio njegov veliki prijatelj Bora Stanković.

- Nažalost, imamo priliku da se vidimo i srećemo samo u ovako tužnim trenucima, kada se pominje neko od naših saboraca, ljudi koji su zajedno stvarali i izgarali za ovu košarku. Prvi od njih je sigurno Nebojša, govoriti o Nebojši, meni koji sam sa njim igrao, stvarao saveze, stvarao Crvenu zvezdu, stvarao timove, svađao se, nije lako - emotivno je započeo Stanković.

Prema njegovim rečima, Nebojša je bio uvek poštovan i teško mu je da govori o nekome ko je deo njegovog života.

- On je stvaralac košarke u našoj zemlji, inicijator ove velike epopeje, koju je ovaj naš sport doživeo i koje će doživeti u budućnosti. On nije govorio juče, već je uvek govorio sutra, kao što je lepo njegova ćerka napisala, ipak ga je najbolje poznavala. O budućim danima i razvitku, ne samo košarke, nego uopšte kad su u pitanju njegovi životni ciljevi. Nebojša će ostati večito naš vođa, uvek u uspomeni nama, ljudima koji smo sa njim radili, kao čovek koji je inicirao mnoge stvari, čovek koji zalužuje mesto na vrhu. Neka mu je večna slava - istakao je Stanković.

Prisutnima se obratio i prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović.

- Imao sam privilegiju da u svom košarkaškom delu života radim sa njim 1995, 1996. i 1997. godine, da analiziram njegovu knjigu i vidim da se sada nije sve mnogo promenilo u odnosu na ono što je izneo u knjizi. Lider i kapiten naše velike petorke. Mislim da to stalno treba da nam bude u mislima. Potpuno razumem njegove stavove, jer sam radeći sa njim video da veoma brzo misli i da ima ogromnu energiju, da stalno ide napred, što nije baš prijatno u Srbiji. Ali, on je izborio status poštovanja, za života i posle života. Vrlo sam mu zahvalan jer imam privilegiju da budem u klubu koji je on stvorio, na čijim terenima je on bio pionir naše košarke - rekao je Čović.

Poznati glumac Ivan Bekjarev je čitao delove iz knjige o Nebojši Popoviću, a komemoraciji su, između ostalih, prisustvovali i Dušan Ivković, Miketa Durić, Predrag Danilović, Zaga Žeravica, Dragan Đilas, Dejan Tomašević i drugi.

2024 © - Vesti online