Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.07.2016.
08:05
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Pali, Miško, reprezentacija je svetinja

Sport je danas biznis, veliki biznis u kome se vrte milijarde. Poznati sportisti su "puni kao brod", ali se malo šta pitaju. Kao u šahu, oni su pijuni, a kralj ili kraljica su menadžeri. Sa velikim sumama, tu su oni, da vuku glavne poteze. Poslednji primer - Miško Ražnatović, svemogući srpski košarkaški menadžer, koji se našao prozvanim da "pojasni" nešto selektoru košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandru Đorđeviću.

aba-liga.com/KK Mega Leks
Navijač, a sedi u prvim redovima, ne navija i ne nosi navijačke rekvizite: Miško Ražnatović

- Rudi Gober, koji nije igrao na kvalifikacionom turniru u Manili bez posebnog razloga, izrazio želju da igra Olimpijske igre. Pozicija 5, 218 centimetara - napisao je u utorak tvit poznati menadžer, koji je "zapalio" društvene mreže.

Naravno, jasna je aluzija na "slučaj Boban Marjanović". Selektor Đorđević je bio jasan - za gorostasnog centra nema mesta u Riju posle odbijanja da se pojavi na priprema pred start kvalifikacionog turnira u Beogradu. Gospodin Ražnatović je poznat kao neko ko voli rebuse, a sad je prozvao, doduše indirektno, selektora.

Svemogući Miško odavno je "okupirao" dva naša najbolja tima, Crvenu zvezdu i Partizan, gde ima gro igrača. O Megi da ne pričamo! A, da, on je zvanično predsednik kluba navijača tog tima, stacioniranog u Sremskoj Mitrovici. Što bi rekao jedan doajen pisane reči: "Srpsku košarku su počeli da vode navijači". 

Sad bi malo da "baci šapu" i na reprezentaciju. Prošle godine se Ražnatović bunio, na omiljenom mu Tviteru, što je pozvan taj i taj, a nije njegov Vasilije Micić, koji je imao "fantastičnu sezonu" u Bajernu. Đorđević je i sada ostao dosledan, kao neko ko ima autoritet rekao je "NE pritiscima". Ostao je imun i na savete mnogih, od Predraga Danilovića do Moke Slavnića.

Jednostavno, selektor je taj koji odlučuje i njegova je poslednja, ma šta ko misli o tome. Đorđević je pokazao na Mundijalu u Španiji, na EP u Francuskoj i sada na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre da je neko ko zna šta radi. Ne želi da ruši koncepciju koji je gradio u Beogradu bez gorostasnog centra. Marjanović ga je izneverio, ljudski. Ima tu i sujete selektorove, ali s razlogom. Takođe, Bobi je neko ko se teško uklapa u sistem, ekipa treba da radi za njega, a do Rija je samo nešto više od tri nedelje. Nema se vremena. Uostalom, zar Srbije nije dobila mnogo više sa debitantom Jokićem nego što bi imala sa Marjanovićem?

Đorđević je odlučio da bude ili pukovnik ili pokojnik. Posle Mundijala u Španiji niko nije pominjao "slučaj Micov", kada je "Sale Nacionale" odveo "orlove" do svetskog srebra. Ako uzmemo medalju na Olimpijskim igrama, što bi bio podvig, Đorđević će biti pukovnik. Ako se vratimo bez odličja, dežurni dušebrišnici će se opet pitati: "Ah, da je igrao Bobi". Koliko Srba, toliko i selektora. 

Zato, Miško i ostali, dalje ruke od reprezentacije, ona je svetinja. U pravim je rukama!

ANKETA
Da li Marjanović treba da bude u timu Srbije na OI u RIju

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online