Sreda 13.07.2016.
08:05
Ž. Mutavdžić - Vestionline

Pali, Miško, reprezentacija je svetinja

aba-liga.com/KK Mega Leks
Navijač, a sedi u prvim redovima, ne navija i ne nosi navijačke rekvizite: Miško Ražnatović

- Rudi Gober, koji nije igrao na kvalifikacionom turniru u Manili bez posebnog razloga, izrazio želju da igra Olimpijske igre. Pozicija 5, 218 centimetara - napisao je u utorak tvit poznati menadžer, koji je "zapalio" društvene mreže.

Naravno, jasna je aluzija na "slučaj Boban Marjanović". Selektor Đorđević je bio jasan - za gorostasnog centra nema mesta u Riju posle odbijanja da se pojavi na priprema pred start kvalifikacionog turnira u Beogradu. Gospodin Ražnatović je poznat kao neko ko voli rebuse, a sad je prozvao, doduše indirektno, selektora.

Svemogući Miško odavno je "okupirao" dva naša najbolja tima, Crvenu zvezdu i Partizan, gde ima gro igrača. O Megi da ne pričamo! A, da, on je zvanično predsednik kluba navijača tog tima, stacioniranog u Sremskoj Mitrovici. Što bi rekao jedan doajen pisane reči: "Srpsku košarku su počeli da vode navijači". 

Sad bi malo da "baci šapu" i na reprezentaciju. Prošle godine se Ražnatović bunio, na omiljenom mu Tviteru, što je pozvan taj i taj, a nije njegov Vasilije Micić, koji je imao "fantastičnu sezonu" u Bajernu. Đorđević je i sada ostao dosledan, kao neko ko ima autoritet rekao je "NE pritiscima". Ostao je imun i na savete mnogih, od Predraga Danilovića do Moke Slavnića.

Jednostavno, selektor je taj koji odlučuje i njegova je poslednja, ma šta ko misli o tome. Đorđević je pokazao na Mundijalu u Španiji, na EP u Francuskoj i sada na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre da je neko ko zna šta radi. Ne želi da ruši koncepciju koji je gradio u Beogradu bez gorostasnog centra. Marjanović ga je izneverio, ljudski. Ima tu i sujete selektorove, ali s razlogom. Takođe, Bobi je neko ko se teško uklapa u sistem, ekipa treba da radi za njega, a do Rija je samo nešto više od tri nedelje. Nema se vremena. Uostalom, zar Srbije nije dobila mnogo više sa debitantom Jokićem nego što bi imala sa Marjanovićem?

Đorđević je odlučio da bude ili pukovnik ili pokojnik. Posle Mundijala u Španiji niko nije pominjao "slučaj Micov", kada je "Sale Nacionale" odveo "orlove" do svetskog srebra. Ako uzmemo medalju na Olimpijskim igrama, što bi bio podvig, Đorđević će biti pukovnik. Ako se vratimo bez odličja, dežurni dušebrišnici će se opet pitati: "Ah, da je igrao Bobi". Koliko Srba, toliko i selektora. 

Zato, Miško i ostali, dalje ruke od reprezentacije, ona je svetinja. U pravim je rukama!

2024 © - Vesti online