Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.07.2016.
10:13
Vestionline A

Zvanično: Simonović i Dangubić ostaju crveno-beli

Ono što smo najavljivali u subotu, dobilo je zvaničnu potvrdu iz kluba - Marko Simonivić ostaje u Crvenoj zvezdi.

M. Todorović
Veran Zvezdi: Marko Simonović

Reprezentativac Srbije Marko Simonović i u takmičarskoj sezoni 2016-2017 nosiće dres KK Crvena zvezda. Krilni igrač je postigao dogovor sa upravom kluba, oko produženja ugovora, i naredne sezone činiće okosnicu prvog tima KK Crvena zvezda.

Simonović kome je istekao ugovor, i koji je bio integralni deo velikih uspeha crveno-belih prošle sezone ostaje još jednu godinu u Crvenoj zvezda, sa kojom će tokom sledeće nedelje potpisati novi jednogodišnji ugovor.

Simonović je tokom oktobra 2015.godine potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom u koju se vratio nakon odlične sezone u francuskom Ortezu. Od povratka među crveno-bele, za koje je već nastupao u sezonama 2012-2013 i 2013-2014, imao je značajnu ulogu u velikim pobedama i uspesima Crvene zvezde u ABA i Evroligi.

U regionalnom takmičenju je odigrao sve utakmice u regularnom delu sezone i plej ofu, a sezonu koja je okončana odbranom titule u Sremskoj Mitrovici, završio je sa 8 poena po utakmici, dok je u Evroligi imao gotovo identičan prosek ubačenih poena, uz sjajan procenat ubačenih trojki 47 iz 107 pokušaja, i nekoliko sjajnih epizoda protiv Reala, Srrazbura, Bajerna, Unikahe u Malagi…

Marko Simonović je visok 203, igra na poziciji krilia, a sa crveno-belima do sada ima osvojena dva nacionalna kupa, ABA i KLS ligu.

Takođe, ugovor sa KK Crvena zvezda produžiće još jedan reprezentativac Srbije, Nemanja Dangubić, koji u crveno-belom dresu ostaje do 2018.godine. 

Dangubić koji je sa Crvenom zvezdom osvojio kup, dve ABA lige i dva prvenstva Srbije, ima važeći ugovor sa klubom do kraja takmičarske sezone 2016-2017, koji če dogovorom sa upravom kluba, biti produžen na još jednu sezonu.

Bivši košarkaš Hemofarma i Mega Leksa, stigao je u Crvenu zvezdu tokom leta 2014.godine, sa kojom je potpisao trogodišnji ugovor. Od tada je nezamenljivi deo prvog tima,a u prošloj sezoni se nakon povrede kuka, vratio u tim polovinom decembra i odigrao ukupno 19 utakmica u ABA ligi. U Evroligi je takođe bio veliki oslonac trenera Dejana Radonjića, a u finišu sezone je protiv Darušafake i CSKA pružio i najbolje partije u istorijskoj evroligaškoj sezoni, koja je završena u četvrtfinalu duelima sa CSKA.

Dangubić je reprezentativac Srbije, a sa nacionalnim timom obezbedio je plasman na OI u Rio de Žaneiru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online