Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.10.2018.
14:38
Sport klub, Vesti online A

Simonović: Žao mi je što nisam radio sa Obradovićem

Srpski reprezentativac i nekadašnji kapiten Crvene zvezde Marko Simonović izaći će večeras na parket hale "Aleksandar Nikolić", odnosno "Pionira", na megdan Partizanu. Košarkaš ruskog Zenita se u intervjuu za Sport klub dotakao stila igre kako svoj ekipe, tako i srpskog tima, kao i toga za čime žali u karijeri.

MN Press
Marko Simonović u dresu srpske reprezentacije

Simonović provodi drugu sezonu u ekipi iz Sankt Petersburga i ušao je u sistem trenera Vasilija Karasova, koga krasi brza igra u tranziciji. Tim stilom igre dobijali su velikana CSKA, skup tim Himkija i završili su sezonu kao trećeplasirani. O svojoj ulozi u bekovski zasnovanoj igri kaže sledeće:

- Karasjov od mene nikada ni ne traži poene po svaku cenu, da budem prvi strelac. Više je tražio da svojim iskustvom i znanjem kontrolišem igru, da ne ulazimo u prevelike avanture, da stanem kada treba da se stane, da sa pozicije četiri jednostavno uzmem loptu i obustavim napad. Jako sam dobro to radio, ne bih imao toliku minutažu da to nije slučaj- kazao je SImonović, koji je u prošloj sezoni Evrokupa ubacivao 9,2 poena po meču.

O beogradskim crno-belima ima pozitivno mišljenje:

- Mnogo ih pratim. Veoma dobro izgledaju, popunjeni su na svim pozicijama i imaju odličan stručni štab, iskustvo, znanje, talenat, sve je tu. Trener Čanak jako dobro se nosi sa time, to se vidi, +21 na poluvremenu sa Cedevitom u Zagrebu ilustrativan je pokazatelj. Gledao sam ih baš i protiv Budućnosti u Superkupu, i sa Trentom sam uspeo nešto malo da pogledam, ne sve zbog svojih obaveza, ali stvarno izgledaju dobro i bez ikakave dileme mogu da kažem da su ekipa koja će biti u prvih četiri u ABA ligi.

Krilno srpske reprezentacije je onaj tip igrača koji je kasnije sazreo i morao godinama da se razvija u vrhunskog pojedinca. Ovako gleda na svoj razvojni put: 

- Bio je jako trnovit i težak put, pogotovo u profesionalnoj karijeri i na početku. Razgovarao sam nedavno sa agentom i konstatovali smo da sam preturio mnogo stvari preko glave, tako da sam zadovoljan karijerom i nemam za čime da žalim. Možda postoji samo jedna stvar – što nisam radio sa Željkom Obradovićem. On je bez sumnje najbolje trener u evropskoj i svetskoj košarci. Od njega može mnogo da se nauči, a s obzirom na to da imam tu ambiciju da se bavim trenerskim poslom, žao mi je što nismo radili zajedno.

Ostatak razgovora sa Simonovićem pročitajte na Sport klubu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online