Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 31.05.2010.
21:18
Vestionline A

Superliga: Zvezdin meč sezone

Košarkaši Crvene zvezde u utorak, u pretposlednjem, 13. kolu Superlige Srbije dočekuje kragujevački Radnički u odlučujućem duelu za plasman u plej-of.

Uprkos porazu u prošlom kolu od Partizana 103:75, "crveno-beli" sudbinu plasman u plej-of drže u svojim rukama, a za to im je potrebna pobeda nad kragujevačkim Radničkim.

Pobedom nad Radničkim beogradski klub bi bio siguran učesnik plej ofa, a trijumfom od devet i više razlike otvorila bi se mogućnost da "crveno-beli" zauzmu treću poziciju, ali u tom slučaju bio bi neophodan i trijumf u Vršcu nad Hemofarmu u poslednjem kolu.

Beogradski i kragujevački crveno-beli ove sezone sastali su se tri puta. Radnički je napravio veliko iznenađenje ostvarivši pobedu u "Pioniru". Zvezda se prvi put revanširala u "Jezeru" ali u drugom susretu u gostima nije imala sreće pošto je poražena posle produžetka.

Trener Aleksandar Trifunović kaže da ne treba pominjati koliko je ovaj duel bitan za sve u Zvezdi.

"Značaj ovog meča je dobro poznat. Nivo njegove ozbiljnosti mora da diktira i nivo naše koncentracije i fokusiranosti na igru od samog početka. Ekipa Radničkog je praktično obezbedila plasman u plej of pobedom u prošlom kolu, ali to ne znači da će doći rasterećeni i nezainteresovani u Beograd", smatra Trifunović.

"Gosti su skup igrača koji su uspeli ove sezone da izbore status najprijatnijeg iznenađenja. Oni su možda u početku svima bili iznenađenje ali tokom sezone su rasli i sa pravom se nalaze na mestu na kojem su. Poseduju nesporan kvalitet, u svojim redovima imaju nekoliko iskusnih igrača i kao tim dobro funkcionišu. Uprkos porazu u prošlom kolu, vidi se napredak u našoj igri. Taj boljitak prisutan je posebno u drugom delu sezone. U sutrašnji meč ulazimo sa mnogo vere samopouzdanja. Cilj nam je na dohvat ruke i učinićemo sve da do njega dođemo", zaključio je Trifunović.

Kapiten ekipe Vuk Radivojević poziva navijače da dođu u što većem broju i podrže ekipu u jednom od najvažnijih susreta ove sezone.

"Nesporno, ovo nam je odlučujuća utakmica. Pobeda vodi u plej of i toga smo svi svesni. Radnički nam je dužnik iz prvog dela. Pobedili su nas posle produžetka i to dodatno motiviše da svi pružimo svoj maksimum. Nadam se da će se i navijači odazvati u što većem broju i da će nam pomoći da zajedno stignemo do još jedne pobede," rekao je Radivojević.

Meč između Crvene zvezde i Radničkog igra se u utorak od 18 časova, a ulaz u "Pionir" je slobodan.

Porazu crveno-belih svakako se najviše nadaju u FMP-u, ali pred ekipom iz Železnika je vrlo težak zadatak, pošto im u goste dolazi Hemofarm.

Partizan bi na gostovanju u Čačku trebalo da ima lak posao protiv Borca, dok meč Metalca i Tamiša nema gotovo nikakav značaj, pošto su oba tima na dnu tabele.

Utorak, 1. jun:
Crvena zvezda - Radnički 18,00
FMP - Hemofarm 19,30
Metalac - Tamiš 19,30
Borac - Partizan 19,30

Tabela: Partizan 11/1, Hemofarm 10/2, Radnički 8/4, Crvena zvezda 7/5, FMP 6/6, Metalac, Borac i Tamiš po 2/10.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online