Ponedeljak 31.05.2010.
21:18
Vestionline

Superliga: Zvezdin meč sezone

Uprkos porazu u prošlom kolu od Partizana 103:75, "crveno-beli" sudbinu plasman u plej-of drže u svojim rukama, a za to im je potrebna pobeda nad kragujevačkim Radničkim.

Pobedom nad Radničkim beogradski klub bi bio siguran učesnik plej ofa, a trijumfom od devet i više razlike otvorila bi se mogućnost da "crveno-beli" zauzmu treću poziciju, ali u tom slučaju bio bi neophodan i trijumf u Vršcu nad Hemofarmu u poslednjem kolu.

Beogradski i kragujevački crveno-beli ove sezone sastali su se tri puta. Radnički je napravio veliko iznenađenje ostvarivši pobedu u "Pioniru". Zvezda se prvi put revanširala u "Jezeru" ali u drugom susretu u gostima nije imala sreće pošto je poražena posle produžetka.

Trener Aleksandar Trifunović kaže da ne treba pominjati koliko je ovaj duel bitan za sve u Zvezdi.

"Značaj ovog meča je dobro poznat. Nivo njegove ozbiljnosti mora da diktira i nivo naše koncentracije i fokusiranosti na igru od samog početka. Ekipa Radničkog je praktično obezbedila plasman u plej of pobedom u prošlom kolu, ali to ne znači da će doći rasterećeni i nezainteresovani u Beograd", smatra Trifunović.

"Gosti su skup igrača koji su uspeli ove sezone da izbore status najprijatnijeg iznenađenja. Oni su možda u početku svima bili iznenađenje ali tokom sezone su rasli i sa pravom se nalaze na mestu na kojem su. Poseduju nesporan kvalitet, u svojim redovima imaju nekoliko iskusnih igrača i kao tim dobro funkcionišu. Uprkos porazu u prošlom kolu, vidi se napredak u našoj igri. Taj boljitak prisutan je posebno u drugom delu sezone. U sutrašnji meč ulazimo sa mnogo vere samopouzdanja. Cilj nam je na dohvat ruke i učinićemo sve da do njega dođemo", zaključio je Trifunović.

Kapiten ekipe Vuk Radivojević poziva navijače da dođu u što većem broju i podrže ekipu u jednom od najvažnijih susreta ove sezone.

"Nesporno, ovo nam je odlučujuća utakmica. Pobeda vodi u plej of i toga smo svi svesni. Radnički nam je dužnik iz prvog dela. Pobedili su nas posle produžetka i to dodatno motiviše da svi pružimo svoj maksimum. Nadam se da će se i navijači odazvati u što većem broju i da će nam pomoći da zajedno stignemo do još jedne pobede," rekao je Radivojević.

Meč između Crvene zvezde i Radničkog igra se u utorak od 18 časova, a ulaz u "Pionir" je slobodan.

Porazu crveno-belih svakako se najviše nadaju u FMP-u, ali pred ekipom iz Železnika je vrlo težak zadatak, pošto im u goste dolazi Hemofarm.

Partizan bi na gostovanju u Čačku trebalo da ima lak posao protiv Borca, dok meč Metalca i Tamiša nema gotovo nikakav značaj, pošto su oba tima na dnu tabele.

Utorak, 1. jun:
Crvena zvezda - Radnički 18,00
FMP - Hemofarm 19,30
Metalac - Tamiš 19,30
Borac - Partizan 19,30

Tabela: Partizan 11/1, Hemofarm 10/2, Radnički 8/4, Crvena zvezda 7/5, FMP 6/6, Metalac, Borac i Tamiš po 2/10.

2024 © - Vesti online