Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.11.2015.
07:38
Ž. M. - Vestionline A

Simonović blista! Zvezdo, šta čekaš?

Marko Simonović je verovatno jedan od najpotcenjenijih igrača u Srbiji. Može on da odigra slabije, da ga ne ide šut za tri poena, koji mu je glavno oružje, neki će reći da nema pobednički mentalitet, da ne ume da tapše loptom, ali iskusno krilo je veliki borac za koga nema izgubljene lopte, igrač zadatka, džoker...

aba-liga.com/KK Crvena zvezda Telekom
Marko Simonović igrama zaslužio novi ugovor sa Crvenom zvezdom

Pre početka sezone, Zvezda je imala problema sa povredama, pa je kratkoročni spas našla u reprezentativcu Srbije. Da ni Zvezda nije verovala mnogo nekadašnjem kapitenu crveno-belih dokaz je potpisan samo dvomesečni ugovor (do 1. decembra).

Kada je stigao u Zvezdu početkom septembra, na društvenim mrežama i forumima bilo je podrugljivih komentara na račun Simona (od igračkih kvaliteta do "krađe" pehara), ali je  "neverne Tome" razuverio na poslednja dva meča kada je briljirao. U Minhenu protiv Bajerna ruka mu nije zadrhtala u finišu meča kada se "lomio" rezultat, a da je u sjajnoj formi SImonović je dokazao na meču protiv Igokee u ABA ligi, kada je ponovo bio raspoložen, doduše samo u prvom poluvremenu, kada je ubacio 17 poena, od toga čak pet trojki.

Pre meča u Minhenu, svi su već otpisivali popularnog Simona, pisalo se da klub neće da produži saradnju s njim, da je na izlaznim vratima kluba sa Malog Kalemgedana, ali odlične dve poslednje partije verovatno znače da će crveno-beli sve da učine da zadrže do kraja sezone iskusno krilo, koji ove sezone više igra na poziciji četiri, posle povrede kapitena Luke Mitrovića.

Uostalom, zar Simonović nije reprezentativac Srbije? Zar je Đorđević "lud" pa je Simon drugu godinu standardan član najbolje selekcije. Kada treba da se zaustavi najbolji šuter protivničkog tima, tu je Simonović. Tako je nekadašnjeg saigrača iz Zvezde Blejka Šilba letos na Evrobasketu "stavio u mali džep". Kejsi Rivers se nije video u Minhenu, kada ga je krilo Zvezde "uzeo pod svoje".

I trener crveno-belih Dejan Radonjić pre meča sa Igokeom stao je u odbranu reprezentativca Srbije, prigovarajući navijačima da su zviždali nekadašnjem kapitenu (u sezoni 2013/2014) na meču Evrolige protiv Fenerbahčea u "Areni".

Simonović nastavlja u Zvezdi ili uskoro odlazi u neki drugi klub, vreme curi za crveno-bele. Čini se da je ključ kod Nebojše Čovića, čelnog čoveka crveno-belih. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online