Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.11.2015.
20:28 >> 22:53h
Vestionline A

Povratak otpisanih: Simonović i Rebić pokorili Bavarsku!

Crvena zvezda je upisala veliku pobedu u Minhenu. Bajern je položio oružje u 5. kolu A grupe Evrolige 90:79 (19:19, 19:24, 25:23, 27:13).

ABA liga
Najkonstantniji prvotimac crveno-belih: Majk Cirbes

Zvezdine šanase za plasman u Top 16 ponovo su eksplodirale. Herojskom igrom, posle najbolje partije u sezoni, crveno-beli košarkaši uspeli su da naprave mali podvig i pobede Bajern u Minhenu.

Kompletan tim srpskog šampiona odigrao je veoma dobro, ali se ipak posebno istakao maestralni Stefan Jović, koji je sa 19 asistencija postao novi rekorder elitnog takmičenja.

Ekipa Dejana Radonjića, koja sada ima skor od dve pobede i tri poraza, prekinula je seriju od tri neuspeha, ujedno zabeleživši veoma važan trijumf protiv glavnog konkurenta za plasman u narednu fazu. 

S druge strane, tim Svetislava Pešiča zabeležio je treći poraz, pa sada ima skor 2-3. 

Velika drama viđena je u finišu meča. Posle izjednačene igre i egala tokom četvrtog perioda, na tri minuta pre kraja Simonović je ubacio trojku za 80:75 za Zvezdu. Bajern je odgovorio preko Tejlora Brajsa sa dva bacanja. Ipak u sledećem napadu zaboravljeni dečko Crvene zvezde Nikola Rebić pogodio je svoju treću trojku za 83:77 čime je Zvezda došla nadomak pobede.

BAJERN: Rivers 6, Tompson 6, Renfro 11, Đedović 9, Savanović 19, Gael 7, Tejlor 9, Brajant 12.

CRVENA ZVEZDA: Rebić 11 (5-3 za tri), Tompson 4, Lazić 2, Simonović 15, Jović 4 (19 asistencija), Miler 22, Cirbes 14, Štimac 18.

Usledila je nova trojka Simonovića na minut i 20 sekundi pre kraja za 86:77, a zatim još jedna  za 88:79 i to je praktično bio kraj.

Najefikasniji u redovima Zvede bio je Kvinsi Miler sa 22 poena,Štimac je imao 18, Simonović 15. Mlađani Nikola Rebić je odigrao meč karijere sa 11 poena, od čega tri trojke.

Duško Savanović učinio je sve što je mogao da se iznenađenje u Minhenu ne dogodi, ali njegovih 19 poena i pet skokova nisu omogućili Bajernu ni penal završnicu.

TOK UTAKMICE PROČITATE OVDE:

40. minut - Još jedna majstorija Simonovića. Pogodio je sa distance. Njegov deseti poen u poslednjoj četvrtini. KRAJ UTAKMICE.
39. minut - Rebić pogađa trojku iz ćoška. Njegova treća. Minut odmora traži Pešić. Zvezda na plus šest. I Simonović precizan van linije 6.75.
38. minut - Atraktivno zakucavanje Milera, a prethodno je otvoren šut promašio Rajan Tompson. Štimac precizan uz faul. Sigiran sa dodatnog bacanja. Četiri razlike vode Beograđani. Savanović pogađa iz odbojke u poslednjem sekundu napada. Siimooonooović pogađa za tri.
36. minut - Marko Simonović je ukrao loptu i u kontri pogodio za prednost Zvezde. Klackalica ponovo na strani Bajerna, precizan je Savanović sa distance.
34. minut - Sada trojka Brajsa Tejlora i Bavarci vraćaju prednost na svoju stranu. Cirbes smanjuje. Kvinsi Miler je uhvatio loptu na zemlji posle ofanzivnog skoka i tražio tajm aut, kao u NBA,nesvestan da to ne sme da radi. Nasmejao je i neke igrače svog tima. Na terenu je opet Štimac.
32. minut - Majk Cirbes ponovo dovodi Zvezdu na minus jedan. Sada trojka odličnog Rebića. Zvezda ponovo vodi. Savanović sjajno prodire i donosi novo izjednačenje.
30. minut - Koš za koš se igra u ovim trenucima. Brajant je ponovo doneo izjednačenje, a Cirbes pravi grešku u koracima. Neverovatni su igrači Bajerna u šutu za tri. Sada je pogodio Rivers. Sada Miler pravi korake, ali u narednom napadu Miler cepa mrežicu izvan linije 6.75. Renfro je pogodio bacanja, a Miler opet pogađa trojku. Kraj treće deonice.
28. minut -  Zvezda vodi. Kakva minijatura Nikole Rebića. Mladi plejmejker je pogodio trojku, a zatim ukrao loptu i pogodio uz faul Riversa. Zvezda ima tri poena viška.  Gavel poravnava sa penala. Precizan Miler sa distance, potom i Brajant.
26. minut - Savanović je pogodio van linije 6.75, a uzvraća Savanović istom merom. Pokušao je Miler sa distance, a promašaj ispravlja Simonović.
24. minut - Sada je Tompson siguran it reketa. Ali Štimac čuva Zvezdu. Ima Zvezdin centar već 15 poena. Prva trojka za Zvezdu. Kvinsi Miler precizan. 
22. minut - Dobar početak drugog poluvremena. Kvinsi Miler je pogodio. Ipak, precizan i Đedović u šutu za tri.

20. minut - Prvi poeni Stevana Jovića. I to iz kontre. Odmah je reagovao tajm-autom Svetislav Pešić. Loša stvar za Zvezdu je što je Branko Lazić morao da izađe iz igre zbog povrede. Zvezda je na minus tri posle poena Milera. Renfro je siguran sa penala, a Štimac na drugoj strani. Kraj prvog poluvremena.

18. minut - Rebić promašuje oba bacanja. Dva od osam ima Zvezda sa linije penala. Zvezda olako gubi prilike da uhvati priključak. Đedović sa druge strane siguran sa penala. Pogađa Miler na drugoj strani.

16. minut - Bajern je okrenuo za manje od minut. Tejlor je zakucao posle kontre. Neverovatan propust u igri Crvene zvezde. Gosti su ponovo prosuli mleko. Bajern odlično šutira spolja! Sada i Renfro precizan van linije 6.75. Šesta trojka Bajerna.

14. minut -  Zvezda pravi seriju 6:0 na krilima Štimca. Ipak, Anton gavel je prekida trojkom. I ponovo Štimac nezaustavljiv. Sada je vezao deset poena za Zvezdu. Promašio je Jović trojku posle poena Savanovića. Spoljna linija crveno-belih i dalje štuca.
12. minut - Prvi kontakt sa loptom Vladimira Štimca i odmah koš. I još jednom siguran Zvezdin centar posle asistencije Jovića. Plus četiri imaju Beograđani.
10. minut - Rebić i Gudurić su u igri. Zvezda izbačena iz balansa. Serija 11:0 Bajerna u režiji Brajanta, Savanovića i Đedovića. Cirbes precizan u reketu. Kraj prve deonice - 19:19.
8. minut - Trojkama Bajern hvata priključak. Kej Si Rivers precizan. Sada Radonjić traži tajm aut.
7. minut - Evo i poena Rajana Tompsona. Zvezda vrlo dobra u defanzivi. Sada zakucavanje Majka Cirbesa. Zvezda ide na plus osam. Brajant je pogodio trojku, ali uzvraćaju Tompson, pa Lazić. Zvezda je na plus devet.
5. minut - Još jedna odlična akcija Lazića i Cirbesa. Zvezda je u jednom trenutku otišla na plus pet, ali je Savanović pogodio trojku. Ponovo siguran Cirbes. Svetislav Pešić traži minut odmora.
3. minut - Sjajnom rampom je Miler zaustavio Savanovića, ali je zatim isforsirao za tri. Sjajan Cirbes u napadu. Tompson precizan u redovima Bavaraca.
1. minut - Utakmica je počela. Miler odmah "prodaje" loptu Bajernu, ali je odradio odličan posao u odbrani i potom doneo prednost Zvezdi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online